Novi Peugeot 2008 – samo je ime ostalo isto

Snažan i prepoznatljiv, novi Peugeot 2008 kreiran da ispuni najviše ambicije i okrene novu stranicu pisanja istorije SUV modela Peugeot brenda, stigao je i na tržište Srbije.

Izbalansirane linije i dimenzije sada u potpunosti odgovaraju jednom SUV-u. U odnosu na prethodni model, duži je za 14cm, niži 2 cm i širi 3cm. Sada sa svojih 4.3metara dužine dobio je za 7cm duže međuosovinsko rastojanje i prtljažnik veći za 10 litara.Znatno veća prostranost zadnje klupe dobijena je sa sadašnjim međuosovinskim rastojanjem od 2.6 metara.

Peugeot 2008 koristi novu EMP1 CMP platformu koja :

Nudi veću stilsku slobodu svim modelima grupacije koji se na njoj proizvode (B, C i SUV segment)

Smanjuje težinu vozila korišćenjem materijala visokih performansi , samim tim i emisiju CO2

Pruža bolju aerodinamiku, čime se smanjila emisija CO2 za 1.5grama po kilometru

Poboljšava akustičnu udobnost efikasnim rešenjima izolacije buke na karoseriji i redukovane vibracije korišćenjem akrilnih materijala u podu

Dizajn, kao jedan od dva ključna stuba strategije brenda zahvaljujući kojoj poslednjih godina Peugeot beleži sjajne rezultate, definitivno je karakteristika koja ga odvaja od konkurencije. Robusnog stila, sa velikim točkovima i sa prepoznatljvim LED svetlosnim potpisom, novi 2008 već na prvi pogled ostavlja utisak elegantnog i kvalitenog automobila.

Sa idejom da dodatno naglasi potpuno novi dizajn, pored standardne ponude kreirane su i nove boje crvena elixir, plava vertigo troslojna boja i narandžasta fusion ,nova boja ekskluzivno napravljena za 2008.

Drugi ali ne manje važan stub uspešne strategije jesu tehnološke inovacije. Već dobro poznati i-cockpit je sada obogaćen i jedinstvenom 3D instrument tablom, HD ekranom osetljivim na dodir od 10“ , bežičnim punjačem mobilnih telefona i sa još mnogo novih opcionala.

Sa željom da sigurnost svih učesnika u saobraćaju podignu na najviši nivo, u Peugeot su se pobirnuli da 2008-ica ima aktivne i pasivne sisteme za pomoć u vožnji koji su do sada bili rezervisani za modele višeg segmenta, tako da ih sada u ponudi ima ukupno 11.

Kada su u pitanju motori dostupni su benzinski :
1.2 PureTech 100 KS - manuelni menjač sa 6 brzina
1.2 PureTech 130 KS -manuelni menjač sa 6 brzina i automatski sa 8 brzina
1.2 PureTech 155 KS - automatski menjač sa 8 brzina

I dizel motori :

1.5 BlueHDi 102 KS ,manuelni menjač sa 6 brzina

1.5 BlueHDi 130KS ,automatski menjač sa 8 brzina

Sa zvaničnim početkom prodaje u Srbiji objavljene su i cene za najnoviji SUV, tako da model sa 1.2 Puretech motorom i 100 ks košta 17.490 evra u Active paketu opreme koji između ostalog sadrži : klimu, 7 aktivnih I pasivnih sistem abezbednosti, hill assist, 7” HD ekran osetljiv na dodir,ECO LED prednja svetla, zadnje parking senzore.

Za sve klijente koji su zainteresovani za kupovinu ovog modela putem kredita, mesečna rata iznosi 170 evra, sa učešćem od 30% I periodom otplate od 84 meseca.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group