Novi Pagani Huayra BC Roadster

Stigao je novi Pagani model i moramo priznati da smo oduševljeni...

Svet superautomobila postao je još malo interesantniji jer smo dobili i novu Huayra BC verziju. Iako je ovaj automobil predstavljen pre dve godine, ovde se radi o Roadster verziji koja donosi neke novine u odnosu na prethodni model.

Prva stvar koja je promenjena jeste motor. Sada se ispod haube nalazi 6.0 litarski motor koji razvija 800 konjskih snaga i koji čini da se u ovom vozilu vozite kao u Formuli 1. Automobil je takođe lakši od prethodnog modela i sada njegova težina iznosi 1250 kg, što je izuzetno lako i što omogućava postizanje većih brzina.

Eksterijer je takođe redizajniran kako bi se automobil bolje ponašao pri većim brzinama, pa su dodati novi spojleri, difuzori i usisnici za vazduh koji povećavaju aerodinamiku i pružaju da vozilo bude mnogo stabilnije na putu.

Cena jednog Roadster modela biće 3.4 miliona dolara, što znači da je ovde reč o hiper luksuznom autombilu koji će samo nekolicina najbogatijih ljudi na zemlji moći da priušti.

Pogledajte geleriju:

Foto:Luxatic

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group