Novi Nissan Qashqai - fotografije

Dizajniran, projektovan i izgrađen u Britaniji, novi Nissan Qashqai je otkriven.

Ovo je potpuno novi Nissan Qashqai, koji obećava kvalitet, nove, visoke tehnologije i verziju koja će emitovati manje od 100g/km CO2.

Novi Qashqai kreće u prodaju početkom 2014, ali početna cena tek treba da bude potvrđena. Novi model ima mnogo sličnosti sa novim Nissan X-Trail, koji je predstavljen u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu.

Pažnju privlači i činjenica da Qashqai II koristi novu modularnu CMF platformu Renault-Nissan alijanse, kao i njegova ponuda motora.

Što se palete motora tiče, pominju se 1.2L turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem kao i dva dizelaša (1.5 dCi i 1.6 dCi), dok se po nekim ranijim najavama 2015. godine na evropskom tržišru očekuje i plug-in hibridna verzija, čija će emisija CO2 iznositi manje od 50 grama po km.

U ponudi će biti verzije sa samo prednjim i pogonom na sva četiri točka, a uprkos većim dimenzijama, cene za novi Qashqai će najverovatnije biti slične kao i kod sadašnjeg modela.

Dok se ne pojavi Qashaqai Nismo, najmoćnija verzija imaće 1,6-litarski turbo sa 148KS, ali neće biti dostupan do sledećeg leta.

Kupci Qashqai+2 će morati da se prebace na X-Trail i koji će biti Nissanov SUV sa sedam sedišta od sledeće godine, ali uprkos tome što je predstavljen pre Qashqai-ja, manji model će se pojaviti u prodaji u januaru, šest meseci pre nego X-Trail.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group