Novi motori za Land Rover Discovery Sport i Range Rover Evoque

Više slika

Više slika

Jaguar Land Rover (JRL) predstavio je nove izmene na Discovery Sport i Evoque asortimanima, pa su oba ova vozila sada u 2018MY ponudi...

Najznačajnija promena svakako je uvođenje dvolitarskog Ingenium benzinskog motora sa četiri cilindra, koji dolazi kao razumna zamena za prethodno korišćenju GTDi jedinicu.

Dostupan u dve varijante po pitanju snage – 237 KS i 340 Nm obrtnog momenta, i 286 KS i 400 Nm obrtnog momenta, ovaj motor dostupan je i za Land Rover Discovery Sport i Range Rover Evoque modele.

Ovaj čuveni proizvođač automobila tvrdi da u svojoj najvećoj snazi, modelu Evoque sa ovim dvolitarskim motorom treba šest sekundi za sprint od nula do sto kilometara na čas, dok mu je maksimalna brzina 232 km/h. Sa druge strane, Discovery Sport je za 0.4 sekunde sporiji u ovoj varijanti.

Pored novog motora, 2018 Range Rover Evoque dobija i nove boje u paleti, standardna automatska stakla retrovizora na HSE nivoima i iznad, kao i Dark Sport Textured Trim Finisher na svim verzijama, osim na Landmark Edition i Autobiography modelima. Šta više, opcionalna Wi-Fi konekcija unapređena u 4G opciju je takođe dostupna, zajedno sa novom bojom enterijera, Lunar/Ivory, što je dodato SE Dynamic Convertible varijantama.

2018 Range Rover Evoque obeležava debitovanje Landmark Edition izdanja, koje popunjava prostor između SE Premium i HSE opcija, a dostupan je samo kao model sa petoro vrata. Takođe, za njega je dostupno nekoliko boja eksterijera, sa specijalnim detaljima i točkovima od devetnaest inča.

U enterijeru, ova verzija premijum kompakt SUV modela opremljena je Ebony perforiranom kožom sa Lunar kontrastnim šavovima, Ebony detaljima, kao i tamno satenskim brušenim aluminijumskim akcentima.

Jaguar Land Rover takođe je napravio nekoliko promena na 2018 Discovery Sport modelu, koji je dobio agresivniju stilizaciju i točkove od dvadeset inča u nekim varijantama, nove boje, sedišta, 4G Wi-Fi i automatske retrovizore.

2018 Range Rover Evoque dostupan je po početnoj ceni od 41.800 dolara, dok je 2018 Land Rover Discovery Sport nešto jeftiniji i košta 37.795 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group