Novi motori i poboljšana unutrašnjost za unapređeni SEAT Leon

Više slika

Više slika

SEAT Leon je prošao kroz tehničke i tehnološke nadogradnje... Dodati su novi motori, uključujući novi 1.5 TSI motor, kao i novu generaciju eHybrid plug-in hibridnog motora, dok je digitalizacija u kokpitu unapređena kako za verziju sa petoro vrata, tako i za Sportstourer verziju.

"SEAT Leon ostaje ključan u strategiji brenda, uspešno prihvatajući nove tehnologije," rekao je Vejn Grifits, izvršni direktor SEAT kompanije. "Proširena ponuda motora, uključujući novu generaciju eHybrid motora i digitalne tehnologije, nastavlja njegovu evoluciju."

SEAT Leon ostaje ključni stub u strategiji brenda. Dostupan je sa širokim spektrom pogonskih sistema, uključujući četiri različite tehnologije: TSI (benzin), eTSI (blagi hibrid), TDI (dizel) i eHybrid (plug-in hibrid). Ukupno, postoji sedam različitih opcija pogonskih sistema, od 115KS (85kW) do 204KS (150kW). Sada je dostupan isključivo sa četvorocilindričnim motorima: ili 1.5 TSI (benzin, blagi hibrid i plug-in hibrid) ili 2.0 TDI (dizel).

Ulazni model za SEAT Leon je novi 1.5 TSI motor (prethodno: 1.0 TSI), koji isporučuje 115KS/85kW (+5KS/4kW) i 220Nm obrtnog momenta (+20Nm), povezan sa 6-brzinskim manuelnim menjačem. Emisija CO2 je 120-132g/km, dok koristi 5.3-5.8 litara goriva na 100km prema zvaničnom WLTP test ciklusu.

Takođe je dostupan sa dve blage hibridne opcije (eTSI): 1.5 litarski motor sa 115KS (85kW) i 150KS (110kW), isključivo u kombinaciji sa 7-brzinskim DSG menjačem. Ova tehnologija kombinuje 48V blagi hibrid sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, što ne samo da povećava efikasnost elektrifikacije već i udobnost.

Konačno, nova generacija eHybrid motora (plug-in hibrid) je sada dostupna za SEAT Leon, isporučujući 204KS (150kW)/350Nm. Kombinuje 1.5-litarski TSI motor od 150KS (110kW), električni motor od 115KS (85kW) i litijum-jonsku bateriju net kapaciteta 19.7kWh. Ova kombinacija omogućava SEAT Leon modelu da pruži ekološku uzbudljivost sa dometom na električni pogon većim od 100km. Kada baterija treba da se napuni, vozači sada mogu puniti do 50kW na DC brzim punjačima ili do 11kW kod kuće na AC wallbox opcijama.

SEAT Leon takođe dobija tehnološke nadogradnje na eksterijeru, sa novim opcionim matrix LED farovima koji su po prvi put dostupni u hečbeku ovog brenda.

Unutrašnjost SEAT Leon  modela fokusira se na digitalizaciju sa novim i poboljšanim interfejsom čovek-mašina (HMI), implementiranim u digitalni kokpit (10,25”) iza volana, kao i u veći standardni infotainment sistem od 10.4” (prethodno: 8,25”) ili opcioni infotainment sistem od 12.9”, oba sa retroosvetljenim klizačem. Kada mobilni pametni uređaji trebaju punjenje, SEAT Leon sada nudi mogućnost bežičnog brzog punjenja do 15W sa hlađenjem.

Dizajniran, razvijen i proizveden u Barseloni, u pogonima brenda u Martorelu, SEAT Leon će ući u proizvodnju ovog meseca (maj 2024).

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group