Novi Mercedes-Benz EQC 400

Mercedes-Benz ušao je u svet potpuno električnih SUV-ova sa svojim EQC modelom.

Ovaj EQC 400 4MATIC biće prvi veliki pokušaj Mercedes-Benza u isporuci potpuno električnog modela. Ovaj auto poprima simpatije Teslinog modela X, Jaguar-ovog I-PACE-a i Audijevog e-trona, koji imaju za cilj da dominirjui uklasi luksuznih vozila četvoro vrata.

Programeri EQC-a napravili su potpuno novi električni sistem i bateriju , pružajući 408 KS. U kombinaciji, snaga će pokretati automobil od 0-10 KMH za samo 4,9 sekundi, nastavljajući svoju elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 180 MPH.

Mercedes-Benz EQC imao je za cilj da se poveže sa raskošnom prirodom kakvu očekujemo od marke, izbegavajući tipičan pristup visokih performansi kakav vidimo u rivalskim ponudama. Umesto toga, EQC sadrži mnoštvo zvučno izoliranih materijala kako bi se osiguralo da je kabina što tiša kada je na putu. 

Dizajn automobila je prelep i nećemo vam mnogo opisivati auto, već ćemo vas pustiti da ga sami analizirate preko fotografija, ali vam moramo pažnju skrenuti na revolucionarne farove i dnevna svetla, koja se ovoga puta pružaju u vidu svetlosne linije preko vrha haube.

Foto:hypebeast.com

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group