Novi McLaren 675LT Spider Carbon Series

Više slika

Više slika

Specijalna verzija modela 675LT Spider Carbon LT serija dolazi iz McLarena, u potpunosti izrađena od karbona sa zastrašujućih 666 konjskih snaga.

Nakon Međunarodnog salona automobila u Ženevi, gde je McLaren predstavio dva modela, divizija Specijalnih operacija ne sedi skrštenih ruku. Predstavljena je nova specijalna edicija modela 675LT Spider, koja je u potpunosti izrađena od karbona. Serija 675LT Spider Carbon series LT u potpunosti odbacuje bilo kakvu vrstu završne boje, već ostavlja jasno ogoljen karbon kao jedini ukras. Nakon modela koji je predstavljen na salonu u Ženevi, koji je bio u izraženim keramičko sivim nijansama, nova verzija ostaje u izvornom obliku.

Prema navodima McLarena, model dobija 40 procenata više elemenata od karbona, poput prednjih i zadnjih branika, spojlera, sklapajućeg krova, A stubova, dok se lista širi čak i do poklopca za gorivo. Svi elementi su dobili posebnu svetlucavu završnu obradu radi jačeg vizuelnog efekta.

Promena u pogonskom delu nema. McLaren zadržava dvostruki turbo V8 motor od 3.8 litara koji stvara 666 konjskih snaga. Podaci vezani za merenja performansi nisu još zvanično objavljeni, ali imajući u vidu da su se karakteristike bitno izmenile upotrebom dodatnih materijala od karbona i da je težina vozila značajno smanjena, treba očekivati bolje rezultate, posebno u pogledu ubrzanja, kočenja i upravljivosti.

McLaren divizija Specijalnih operacija za sada u planu ima proizvodnju 25 primeraka Carbon LT serije za koje su već pronađeni kupci. Primerci nove Carbon serije ulaze u totalni zbir svih primeraka 675LT Spider modela, čime konačan broj proizvedenih automobila dostiže 525. Ukoliko neko ima plan da kupi primerak McLarena, velika je šansa da će neki od modela biti na tržištu polovnih automobila za nekoliko godina.

Za ostale koji su rođeni pod srećnom zvezdom i upravo sada očekuju svoj primerak 675LT Spidera i žele još neki dodatni deo da bude od karbona, iz McLarena imaju jasan stav koji ne dozvoljava bilo kakvu dodatnu izmenu. U tom slučaju, ostaje samo tračak nade da će neki od kupaca 25 primeraka Carbon LT serije ipak odustati.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group