Novi Mazda CX-9 model pojačava standarde


Od veoma odvažnog izgleda do iskustva koje u sebi nosi klasu iznad i nudi ga vozaču i putnicima, Mazda CX-9 zaslužila je reputaciju izuzetnog automobila...

Ova linija nazvana je finalistom svih svetski renomiranih kritičara i stručnih firmi modelom godine, a to se nikako nije dogodilo pukim slučajem.

Inžinjeri kompanije Mazda nisu preterano menjali izgled karoserije, međutim, dodali su brojna poboljšanja novom modelu krosoveru, dalje ojačavajući “Mazda Premium” stil koji kompanija omogućuje. Između istaknutih karakteristika nalaze se proširenja zadnjeg dela putničke kabine, veći komfor i lakši pristup trećem redu sedišta, zajedno sa zvučnom izolacijom koja je i do sada stvarala najtiše vozilo u njegovoj klasi.

Svi 2018 CX-9 modeli dobili su Smart City Brake Support (SCBS) sistem po prvi put, tehnologiju koja automatski može primeniti kočenje u hitnim situacijama pri nižim brzinama. Posedovanjem ovog sistema koji dolazi kao standard, model krosovera pridružuje se Mazda 3 liniji kompaktnih sedana, 2018 CX-3 sab-kompakt krosoverima sa petoro vrata i 2017. CX-5 kompaktnim krosover terencima. SCBS tehnologija dolazi kao deo Mazda i-ACTIVSENSE paketa sigurnosnih sistema kompanije Mazda.

CX-9 je jedan od samo nekoliko krosover automobila koji poseduju tri reda sedišta i dostigli su najbolje ocene osiguravajućih društava za najbezbednije vozilo na autoputevima, čime se pridružio modelima koji su testirani prethodnih godina, ali i ove, i dolaze sa posebnim tehnologijama.

CX-9 poseduje veliku vozačku dinamiku i sastoji se od nekoliko sistema koji su ekskluzivno kreirani u pogonima kompanije Mazda, a komplementirani su inovativnim kontoralama G vektora (GVC), sistema koji dolazi kao standard u svim modelima linije. GVC koristi motornu konjukciju sa upravljanjem i dodavanjima gasa i istog trenutka redukuje obrtni momenat motora, prebacujući više težine na prednju osovinu i činivši upravljanje daleko linearnijim i direktnijim. Kao rezultat, vozač dobija daleko sigurniju kontrolu i samopouzdanje iza volana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group