NOVI MASERATI QUATTROPORTE

Ljubitelji italijanske marke ostali su uskraćeni za većinu najvažnijih podataka poput ponude motora i drugih mehaničkih detalja, koje Maserati čuva za svetsku premijeru na salonu automobila u Detroitu u januaru iduće godine.

U nedostatku proverenih informacija, nagađa se da će novi Quattroporte biti pokretan novim Ferrarijevim 4.7 litarskim V8 motorom sa 453 KS, koji će dolaziti sa ZF automatskim menjačem s osam brzina. Uz povećane dimenzije i dijetu koja je odnela 50-tak kilograma, novost je modifikovano vešanje, a sudeći prema dostupnim fotografijama, enterijer je postao još elegantniji, luksuzniji i prostraniji.

Nakon što su predstavili fotografije novog Quattroportea, čelnici italijanske kompanije najavili su dolazak nova dva modela, Ghibli i Levante, koji će se na tržištu pojaviti 2013., odnosno 2014. godine. Ghibli bi na tržištu trebalo da napadne BMW Serije 5, dok će Levante ući u klasu luksuznih SUV vozila.

Sa ova tri noviteta Maserati kroz tri godine očekuje povećanje prodaje s trenutnih 6200 na 50.000 primeraka godišnje.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group