Novi Lotus za 2020. godinu

Više slika

Više slika

Glavni izvršni direktor kompanije Lotus, Žan Mark Gales, potvrdio je da će mali proizvođač automobila lansirati sledeću generaciju Elise modela 2020. godine.

2020 Elise će predstavljati prvi potpuno novi model kompanije plasiran još od serije Gales i uprkos tome što će dobiti na volumenu, ovaj automobil će i dalje imati kilažu manju od 1.000 kg, kako je rečeno svetskim medijima.

Nova generacija Elise će stajati na redizajniranoj verziji aluminijumske šasije koja se trenutno koristi u Lotus automobilima i za razliku od postojećih modela, novi će biti razvijani u potpunosti sa američkim bezbednosnim regulacijama, što će otvoriti ovaj model ka većem, svetskom tržištu sportskih modela.

Dodatni detalji o novom automobilu Elise predstaljaju materijal do koga je veoma teško doći, ali sudeći po Galesu, kada model stigne brend će prodavati oko 4.000 jedinica godišnje. Nakon dve godine bi treblao da izađe i novi Lotus Exige.

Pre samog izlaska novog modela Elise, Lotus će nastaviti da razvija i usavršava postojeće Elise, Exige i Evora automobile.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group