Novi Lexus CT200h startuje u Velikoj Britaniji

Prošlo je sedam dugih godina od kada je kompanija Lexus prvi put predstavila CT200h model, potpuno novu liniju hibrida, a sada je došlo vreme za njeno obnavljanje...

Britanija je naravno prvo tržište u Evropi, kada je Lexus CT200h model u pitanju, sa gotovo 27.000 automobila prodatih na ostrvu, što je trećina ukupne prodaje širom regiona.

Lexus tvrdi da je najznačajnije poboljšanje novog CT200h modela došlo u vidu redizajniranog eksterijera, koij sada dodaje više karaktera sa novim farovima i DRL svetlima, novim mrežastim obrascima na prednjoj masci, novim mestima za maglenke, novim zadnjim delom i mnogo toga drugog.

Enterijer je već bio postavljen na sam vrh u svojoj klasi automobila, sa visokokvalitetnim materijalima, ali je redizajniran poslednjim informativno zabavnim sistemom koji sada poseduje čiste displeje od 10,3 inča i veoma korisnim funkcijama dupliranja slike. Tu je takođe i šira paleta boja za postave na sedištima, uključujući i opcije duplih tonova.

Lexus je takođe osvežio i svoju F Sport verziju 2018 CT200h opsga, koji sada dobija nešto više sportski eksterijer zahvaljujući velikoj mrežastoj masci hladnjaka, metalik crnim finišima, crnima detaljima i mnogo toga drugog.

Sve verzije iznad ulaznog nivoa SE opsega dobiće Lexus sigurnosne sisteme, aktivne bezbednosne karakteristike, koje uključuju sistem detekcije sudara, adaptivnu kontrolu krstarenja, upozorenje na promenu trake sa asistencijom održavanja iste, automatska duga svetla i sistem prepoznavanja znakova kraj puta.

Hibridni sklop ove linije ostaje nepromenjen i nudi ukupno 134 ks, sa emisijama štetnih gasova koje startuju od 88g po jednom pređenom kilometru, kada su modeli opremljeni alu felnama sa 16 inča i kombinovanu potrošnju od 3,8 l/100 km.

Cene novih Lexus CT200h modela premijerno u Velikoj Britaniji startuju sa 23.495 funti, koliko je potrebno izdvojiti za bazni SE opseg, a ova cifra može otići do 31.245 funti za modele iz F Sport Premier Pack linije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group