Novi Land Cruiser premijerno predstavljen u Nemačkoj okružen precima

Više slika

Više slika

2024 Toyota Land Cruiser linija stigla je u Nemačku pred svoj zvanični debi na evropskom tržištu i pojavila se na dvadesetom Bush Taxi Meeting događaju...

Nova generacija legendarnog automobila predstavljena je pored gotovo 1.200 drugih vozila japanskog proizvođača iz 17 različitih zemalja, uključujući i sve njegove prethodnike. Bush Taxi Meeting održava se u nemačkom gradu Ohrdrufu i smatra se za jedno od najvećih okupljališta obožavalaca Land Cruiser modela na svetu. Ovogodišnji septembarski događaj okupio je oko 2.000 posetilaca pod motom ’Logorska vatra je dom’.

Naravno, zvezdu ovogodišnjeg okupljanja predstavljao je Land Cruiser First Edition model, koji će biti ograničen na 3.000 jedinica u Evropi i namenjen je eksluzivno kupcima koji će ga rezervisati u pretprodajnom periodu od oktobra 2023. godine. Najistaknutiji detalji ovog specijalnog izdanja uključuju okrugle LED farove i dualne eksterijerne kombinacije boje, ispraćene pesak braon bojom karoserije i belim krovom.

Land Cruiser evropskih specifikacija biće inicijalno dostupan sa 2,8 litara velikim turbodizel motorom dobrim za 201 ks, matrianim na osmostepeni automatski menjač. Tokom 2025. godine, Toyota će takođe ponuditi kupcima srednji hibridni dizel sistem, koji će stići sa 48v velikim električnim pojačanjem.

U pratnji novog Land Cruiser Series 250 automobila bili su primerci svih njegovih direktnih predaka, uključujući Series 150, 120, 90 i 70 modele. Neki od njih su bili opremljenih raznim terenskim aksesoarima, dok su pojedini bili konvertovani u kampere. Međutim, izloženi automobili nisu bili ograničeni samo na Land Cruiser linije, jer su na događaju bili brojni Toyota modeli sa pogonom na svim točkovima, nalik Hilux, 4Runner i FJ Cruiser, između ostalih.

Program čitavog događaja uključio je takođe filmove, literaturu i ’pitanja i odgovori’ sekcije, ture, radionice, demonstracije i logorske vatre. Među izazovima bila je i ’izukrštana rampa’ dizajnirana kako bi se testirala fleksibilnost merdevinaste šasije svih modela koji učestvuju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group