Novi Kia Forte model Stinger dizajna i naprednih tehničkih karakteristika

Više slika

Više slika

Kia je predstavila potpuno novi i redizajnirani 2019 Forte Sedan na ovonedeljnom sajmu automobila Detroit Auto Show…

Sada, najnoviji Kia Forte poseduje daleko veći nivo komfora od svog prethodnika, sa vizuelnim poboljšanjima spolja i u enterijeru putničke kabine, kao i poboljšanu efikasnost potrošnje goriva, moderne i napredne vozačke tehnologije.

“Segment kompaktnih sedan automobila veoma je konkurentan, ali sa poboljšanjima koja novi Forte donosi na tržište sa 2019 linijom, više je nego spreman da se uhvati ukoštac sa najmoćnijima u svojoj klasi”, izjavio je Ort Hendrik, direktor kompanije Kia. “Kao jedan od naših najprodavanijih automobila, najnoviji Forte mora da popuni velike cipele, ali sva stilska usavršavanja, paketi i sadržaj, čine ga još atraktivnijim vozačima koij tragaju za kompaktnim sedan modelima koji se mogu uklopiti u njihove raznovrsne potrebe.”

U stilskom segmentu, možete primetiti da najnoviji 2019 Forte sadrži dužu liniju haube i kraće bočne panele karoserije, što je rezutlitralo oblikom sličnim Stinger automobilima. Kia je takođe pomerila i centralnu tačku putničke kabine za pet centimetara unazad, što ovom modelu pruža dinamičniji izgled. Farovi zapravo nemaju ništa zajedničko sa onim na liniji Stinger, dok LED štopaljke izgledaju kao nešto sa Sportage krosovera, zahvaljujući ukupnom obliku i horizontalnim finišima.

Snaga novog modela dolazi iz druge generacije dvolitarskih četvorocilindraša, sa Atkinson Cycle tehnologijom i EGR sistemom hlađenja, kreiranim radi veće ekonomičnosti goriva. Nova jedinica uparena je sa šestostepenom manualnom ili pametnom Variable Transmission (IVT) transmisijom. Dok snaga i obrtni momenat ostaju isti kao i u prošlogodišnjoj varijanti, odnosno 147 ks i 189 Nm obrtnog momenta, novi modeli dostižu potrošnju od 6.7 l/100km prilikom kombinovane vožnje, što je daleko veća efikasnost potrošnje goriva u poređenju sa trenutnim automobilom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group