Novi Jaguar F-Type izgleda spektakularno

Više slika

Više slika

Jaguar F-Type zvanično je predstavljen i dosta liči na prethodni F-Type model. Nema ništa loše u tome, jer je F-Type i dalje jedan od najlepših automobila u prodaji danas. Jaguar nije želeo da se petlja sa tom pobedničkom formulom, pa je britanskom sportskom automobilu samo dao lagano unapređivanje.

Uprkos tome što je silueta uglavnom ostala nepromenjena, promene se ipak mogu uočiti. Jaguar je novom F-Type-u dao veću rešetku, tanje horizontalne farove, novu haubu i preoblikovane bočne otvore za vazduh.

„F-Type je oduvek imao velike razmere i stav, a naš najnoviji dizajn se odnosi na unapređenje tih glavnih vrednosti Jaguara. Naš cilj je bio da automobil učinimo savremenijim, korisnijim i još dramatičnijim “, rekao je Adam Haton, direktor za dizajn eksterijera Jaguara.

Kada su u pitanju motori, Jaguar uglavnom ostaje nepromenjen. Osnovni motor je i dalje 2,0-litarski turbopunjeni četvorocilindrični motor koji stvara 296 konjskih snaga. Nadograđeni motor je i dalje supercharged V6 koji stvara 380 konjskih snaga, iako verzija od 340 konjskih snaga više nije dostupna.

Jaguar nije otkrio planove za SVR verziju ovog novog modela, ali pretpostavljamo da takav model mora biti u razvoju. Očekujte još više konjskih snaga od tog automobila ako / kada stigne.

Jaguar je takođe napravio nekoliko poboljšanja koja se tiču upravljanja i stabilnosti. Nove opruge i šipke protiv prevrtanja dopunjuju se kalibracijom kontinuirano promenljivih amortizera. To dovodi do bolje udobnost pri maloj brzini i većoj kontroli pri velikim brzinama. Ovo, zajedno sa većim ležajevima točkova i revidiranim gornjim kugličnim zglobovima, navodno "povećavaju krutost i čvrstoću 37%" Jaguar sada koristi i Pirelli P Zero gume koje su 10 mm šire i koje dodatno povećavaju stabilnost.

Većina dizajna enterijera ostaje isti, ali napredak je u tehnologiji. Funkcije automobila podešavaju se pomoću 12,3 inčnog ekrana. Zatim se koristi najnoviji 10-inčni centralni ekran osetljiv na dodir, zajedno sa Apple CarPlay i Android Auto opcijom kao standardom. Dostupna su dva različita tipa sedišta, a Jaguar nudi širok spektar opcija za prilagođavanje materijala i boja.

Za sada nema datuma prodaje ili cene, pa pripazite na te informacije u narednim mesecima.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group