Novi Hyundai i30 dobija stilske promene i nove dizel motore

Više slika

Više slika

Manje od dve godine nakon lansiranja, Hyundai i30 sa petoro vrata i karavan dobijaju svoja prva značajnija osveženja…

Kompaktni modeli dobijaju nove Smartstream 1,6 litara velike dizel motore koji podležu svim euro standardima emisija izduvnih gasova, kao i suptilna dizajnerska poboljšanja i nove konektivne karakteristike.

Zahvaljujući poboljšanju pogonskog sklopa, Hyundai tvrdi da celokupna i30 linija, uključujući i30 sa petoro vrata, i30 karavan, i30 fastback i i30 N modele, sada podleže poslednjim standardima.

Najnooviji razvojni model motora Smartstream sa četiri cilindra i 1,6 litara zapremine, u turbo dizel varijanti, dostupan je u tri varijante sa 95, 114 i 134 ks. Celokupni ulazni nivo uparen je sa šestostepenim manualnim menjačima, dok su srednje i vrhunske varijante motora takođe ponuđene i sa opcionim sedmostepenim automatikom duplog kvačila.

Najekonomičniji od svih njih jeste bazni motor, koji vraća 3,9-3,8 l/100 km, zajedno sa 104-99 g/km CO2. Svi Smartstream motori vraćaju izduvne tečnosti nakon što prođu kroz sisteme tretmana, koji pomažu uklanjanju i smanjenju emisija azotnih oksida. Shodno tome, svi benzinski motori i30 liniije sada dolaze sa filterima čestica kao standard.

Pored novih motora, i30 sa petoro vrata i i30 karavan, dobijaju suptilna dizajnerska poboljšanja za sledeću godinu, a ona uključuju i novi prednji branik. Ukoliko vam deluje poznato, to je zbog toga što ste isti branik imali priliku da vidite na modelima i30 fastback.

Hyundai tvrdi da je prisvojio nove elemente koji harmonizuju dizajn celokupne i30 linije. Štaviše, proizvođač je predstavio dve nove boje za svoje modele sa petoro vrata i karavane: Stellar Blue i Olivine Grey.

Konačno, celokupna Hyundai i30 porodica sada nudi osmoinčni Display Audio informativno zabavni sistem, koji uključuje Android Auto i Apple CarPlay. Vozači takođe mogu pristupiti njegovom interfejsu putem ekrana osetljivog na dodir, glasovne kontrole ili dugmića na upravljaču.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group