Novi Hyundai i20 dolazi sa novim stilom i tehnologijama

Više slika

Više slika

Korejski Hyundai nedavno je predstavio manje promene na svojoj popularnoj liniji i20...

Spreman za prodaju kasnije ove godine, redizajnirani kompakt sa petoro vrata poseduje nešto skromnije stilske promene uključujući prednji branik i kaskadnu prednju masku. Veće promene dogodile su se na zadnjem delu automobila, gde je mali i20 sada dobio novi branik i redizajnirani poklopac gepeka, koji sada poseduje mesto za tablicu.

Zaokružujući eksterijerne stilske promene, tu su nova štop svetla, modernizovane petnaesto i šesnaestoinčne felne. Model takođe može biti opremljen panoramskim krovom, kao i dvobojnim „Phantom Black“ krovom. Kada govorimo o bojama, tu je još nekoliko opcija uključujući i Champion Blue, Clean Slate i Tomato Red.

Pomerajući se u putničku kabinu, vozači mogu pronaći novi Display Audio sistem sa sedmoinčnim ekranom, Android Auto i Apple CarPlay kompatibilnosti. Varijante sa višeg dela opsega mogu biti opremljene sa Display Audio GPS navigacionim informativno zabavnim sistemom, kao i Live servisima.

Zadržimo se nekoliko trenutaka još u polju tehnologije, gde vozači mogu pronaći USB portove za punjenje, kao i Hyundai SmartSense paletu sistema asistencije prilikom vožnje. Ovde su uključeni sistemi upozorenja na promenu trake, asistencija prilikom održavanja iste, autonomni kočioni sistem, upozorenje na gubitak pažnje vozača i asistencija prilikom upotrebe dugih svetala. Ovi sistemi dolaze kao standard u SE i višim varijantama.

Ispod haube se nalaze jednolitarski motori sa 100 ili 120 ks. Svi kupci takođe mogu naručiti i 1,2 litarske jedinice, koje dolaze sa 75 i 84 ks. Svi i20 modeli će dolaziti opremljeni sa motornim start/stop sistemima, dok jednolitarki T-GDI agregati poseduju nove filtere čestica. Izbor transmisija uglavnom je prenesen sa prethodnih modela, ali je sedmostepenu automatik transmisiju duplog kvačila, moguće pronaći na varijantama opremljenim jednolitarcima sa 100 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group