Novi Hummer će imati novi sistem parkiranja

Nazvan “Kraba mod” ovaj sistem će omogućiti vozilu da se kreće dijagonalno...

Čekanje na potpuno novi GM proizvod sa znakom Hummer uskoro će biti gotovo, jer je kompanija iz Detroita najavila da će GMC Hummer EV biti objavljen u utorak, 20. oktobra.

Opisan kao „superkamion“, Hummer EV se ponovo najavljuje u kratkom video snimku koji prikazuje takozvanu funkciju Kraba mod električnog kamioneta u akciji. Video počinje stvarnom krabom koja se kreće po pesku na svoj karakterističan bočni način.

Zatim vidimo GMC Hummer EV (barem prednje i zadnje točkove) kako se okreću u istom smeru, omogućavajući kamionu da se pomera dijagonalno. Prema GM-u, „Kraba mod omogućava mogućnost upravljanja pogonom na sva četiri točka, omogućavajući mu da se kreće u dijagonalnom smeru“. Ovakav sistem omogućio bi lakše parkiranje, ali i obilaženje određenih prepreka na putu.

GM je ovu funkcionalnost opisao kao „prilagođenu za terenske kupce“. Za sada ostaje nejasno da li se prednji i zadnji točkovi mogu okretati i u suprotnim smerovima. Na žalost, video ne otkriva ništa drugo osim točkova koji izgledaju zdepasto i sadrže gume za sve terene.

Proizvodnja GMC Hummer EV-a trebalo bi da započne na jesen 2021. godine, što znači da će električni kamion biti predstavljen za 2022. godinu.

Ostaje da se vidi koliko će Hummer EV imati električnih motora, ali većina izveštaja pominje najmanje dva od njih. Veličina baterijskog paketa takođe nije poznata.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group