Novi Huayra NC specijal predstavlja poslednji unikat svoje linije

Kompanija Pagani uskoro će predstaviti svoj potpuno novi hiperautomobil, ali to ne znači da je životni vek Huayra modela završen, jer je italijanski proizvođač upravo predstavio unikatnu varijantu ove serije nazvanu NC...

Vlasnik ovog iz aviona prepoznatljivog i unikatnog modela odlučio se za eksterijerne finiše u kombinaciji plavih ugljeničnih vlakana, tradicionalno sjajnih panela od istog materijala i različite delove u crvenoj i beloj boji. Brojni paneli karoserije ofarbani su ovom predivnom plavom bojom, uključujući prednja krila, vrata, zadnja krila i veći deo zadnjeg segmenta. Što se tiče prirodne nijanse sive boje karbonskih vlakana, ona može biti viđena na haubi, pragovima, zadnjem delu i okruženju štop svetala.

Kako deluje, ovaj posebni Huayra Nc model baziran je na Huayra BC Roadster verziji, stoga poseduje prednosti unikatnog poklopca motora kompletiranog velikim kontraforima iza naslona za glavu. Za razliku od standardnog BC Roadster modela, NC varijanta takođe poseduje i dosta prominentniji krovni usisnik vazduha, sličan onom koji možemo videti na ograničenoj seriji Huayra Imola modela.

Veoma upadljiva kombinacija plavih, crvenih, belih i karbonskih finiša u enterijeru Huayra NC modela izuzetno je dobro uklopljena u celokupnu tematiku. Veliki delovi putničke kabine obloženi su bogato plavom alkantarom, uključujući sedišta, naslone za glavu i A stubove. Druge enterijerne površine poseduju crnu alkantaru sa crvenim kontrastnim šavovima i ručicu menjača od ugljeničnih vlakana u plavoj boji.

Za pokretanje Huayra NC modela zadužen je AMG šestolitarski V12 motor sa dva turbopunjača, kao i sve ostale modele ove linije, iako je ovaj dobio određena poboljšanja kako bi isporučivao 819 ks i 1.079 Nm obrtnog momenta, što je značajno povećanje u poređenju sa standardnih 791 ks i 1.049 Nm obrtnog momenta u „normalnim” BC Roadster modelima. Uparen sa ovom brutalnom jedinicom, stiže sedmostepeni sekvencijalni manjač koji pokreće zadnje točkove umotane u Pirelli Trofeo R pneumatike.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group