Novi Golf 2017

Više slika

Više slika

Novi, osveženi Golf 2017 je predstavljen, donosi nove tehnologije i efikasnije motore, sa nešto izmenjenim izgledom....

 

 

Vizualne promene su suptilne kao što se očekivalo, pa je novi Golf dobio redizajnirane prednje i zadnje branike, nova LED svetla, koja napred sada imaju integrisana dnevna svetla. Izmene eksterijera su završene sa novim dizajnom  felni i novim bojama. 

Ispod je Golf dobio 1.5 TSI benzinac sa 148ks, koji dolazi sa Active Cylinder Management sistemom, koji zatvara dva cilindra kako bi se uštedelo na gorivu. Očekuje se i Bluemotion verzija istog motora koji će dolaziti sa 128ks. 

"Rezultati su takvi da će novi Golf biti čak i do jedne litre na 100km efikasniji od drugih motora slične snage. Ovo je Smart Sustainability sistem", rekao je Dr Frank Welsch, član borda direktora. 

VW je unapredio i pogon u GTI modelima, koji sada dolaze sa 226ks kao standard i 241ks u Performance verziji. Novo u ponudi je i sedmostepeni prenos koji će polako zameniti šestostepeni DSG: 

Najveće vesti kod novog Golfa su tehnološke inovacije u kabini, pa je novi model dobio nove sisteme kao što su: Traffic Jam Assist, Pedestrian Monitoring, Front Assist with City Emergency Braking, Trailer Assist i Emergency Assist, Adaptive Cruise Control (ACC), Front Assist sa City Emergency Braking System, Lane Assist, Blind Spot Sensor, Rear Traffic Alert, Park Assist, Driver Alert System, Automatic Post-Collision Braking System...

Tradicionalni analogni satovi iza volana su zamenjeni VW Active Info digitalnim klasterom koji dolazi sa ekranom od 12.3 inča. Novi infotainment sistem takođe debituje sa novim Golfom, pa je tu kontrola pokretima, kao i novi ekrani.

"Glavni fokus je na kompletno novoj generaciji infotainment sistema i povezivanja. Nijedan drugi kompakt automobil nije pametniji, sigurniji, ili povezaniji", dodao je Dr Herbert Diess. "Volkswagen se zaleće. Tokom naredne godine, predstavićemo više od 10 novih modela i neke velike novosti. Do 2020. godine, kompletno ćemo osvežiti našu ponudu". 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group