Novi Ford Taurus će biti efikasniji i lakši

U poslednje vreme se čuju glasine da Ford priprema kompletan redizajn modela Taurus, za koji je planirano da bude završen i otkriven u trećem kvartalu 2015.

Ford će raditi na nekoliko važnih promena, da bi ga uskladio sa svojim drugim, modernijim modelima. Insajder je izjavio da je "problem sa današnjim Taurus modelom višak kilograma, i čak ni model visokih performansi nije baš konkurentan. Sa svom snagom od 365 KS V6 EcoBoost motora, prilično je teško prevazići masu ovog automobila."

On dalje kaže da je trenutni Taurus SHO model, auto izgrađen na modifikovanoj Volvo platformi i da je izrađen korišćenjem čelika dok su Šveđani koristili aluminijum i da je "u stvari težak koliko i Audi A8 L..."

Ono što je važno jeste činjenica da će to biti mnogo lakši automobil nego što je sada, i da će biti zasnovan na istoj platformi kao i Fusion. Stajling će biti usklađen, a ako oni odigraju svoje karte kako treba, onda bi FORD mogao privući kupce jeftinijih Audi A6 i Mercedes-Benz E-Class modela u svoje salone.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group