Novi Ford Fiesta Active startuje sa prodajom u Evropi

Više slika

Više slika

Kompanija Ford lansirala je prvu liniju ikada sa Active sufiksom u Evropi, a automobil za koji se ovo ime vezuje, naravno, jeste najnoviji Fiesta model...

Novi Ford Fiesta Active automobil, koga će uskoro pratiti Ka+ Active i Focus Active varijante, predstavlja prelaznu verziju popularnog supermini modela, kombinujući nešto robustniji stil sa zabavnim karakterom vožnje i širokim opsegom sofisticiranih tehnologija.

U poređenju sa regularnim Fiesta modelima, Fiesta Active viši je za 18 mm i poseduje širi otisak za 10 mm, radi daleko impozantnijeg stava. Prednje vešanje optimizovano je novim hidrauličnim sistemom, zaduženim za besprekorno postavljanje opruga i amortizera.

Ostale tehničke razlike ovog i regularnog Fiesta modela, uključuju novi softver za električno napajani upravljački sistem i različite tjuning modifikacije namenjene sistemima elektronske kontrole stabilnosti. Novi Ford Fiesta Active model poseduje tri vozačka moda – Normal, Eco i Slipery. Poslednji prilagođava obrtni momenat automobila i njegov sistem kontrole stabilnosti tokom niskog pritiska guma na tlo, odnosno u uslovima manjeg trenja, nalik kiši i snežnim padavinama.

Sa spoljne strane, novi Fiesta Active modeli poseduju tamne komponente sa svih strana, nove branike, svetle oznake na pragovima ispod vrata i unikatne sedamnaestoinčne aluminijumske točkove, dostupne u Rough Metal ili Absolute Black tonovima.

Opseg pogonskih sklopovo novog Ford Fiesta Active automobila startuje sa jednolitarskim EcoBoost benzincem, koji je dostupan u varijantama sa 83, 98, 123 i 138 ks. Svi kupci se mogu opredeliti za dizel varijante TDCi motora zapremine 1,5 litara, dostupne sa 83 i 118 ks. Bilo koji model da izaberete, on će doći uparen sa šestostepenim manualnim menjačem kao standard, dok pogon na svim točkovima ne dolazi kao opcija.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group