Novi Fiat 500 Abarth u čast 131 Rally modela

Automobilska javnost obožava džepne rakete, dok publika najviše ceni dobro osmišljene omaže starim i slavnim linijama...

Stoga, predstavljamo vam Abarth 695 Tributo 131 Rally mašinu, kreiranu kako bi se odala počast obožavanom i slavnom Abarth 131 Rally modelu, koji proslavlja rođendan ove godine.

Ograničena na svega 695 jedinica globalno, serija ovog veoma posebnog automobila takođe je i potpuno retki, neprocenjivi komad automobilske istorije. Automobili dolaze sa Blue Rally svetlom nijansom, podsećajući na boju koja je originalno krasila 131 Rally modele, koji su bili popularni osamdestih, a pošto se ovde radi o Abarth seriji, sve je učinjeno kako bi se izvuklo najviše i pružilo najbolje ovom mini kompakt modelu, kakav Fiat 500 jeste.

Na primer, T-jet motor od 1.4 litra sada pruža više nego potentnih 180 ks i 250 Nm obrtnog momenta pri 3.000 rpm, ubrzavajući automobil do stotke iz mesta za 6,7 sekundi i razvijajući maksimalnih 225 km/h. Iako ove cifre performansi nisu preterano velike kada pogledamo kompaktni segment u celini, ali kao što možete pretpostaviti ovde se više radi o stavu i osećaju koji automobil pruža, omogućujući vam uživanje u vožnji kao da ste na stazama B serije reli šampionata.

Kako bi ovo bilo moguće, automobili poseduju Koni FSD amortizere na obe osovine, Brembo kočiona klešta napred i pozadi, dok je Record Monza Sovrapposto izduvni sistem sa četiri grane tu kako bi upotpunio estetiku i pružio savršen zvuk. Sedamnaestoinčne, dijamantski sečene felne, Spoiler ad Assetto Variabile sistem, sa opcijom podešavanja u dvanaest različitih pozicija i brojne druge skrivene poslastice, takođe se nalaze na novoj liniji, a siluetama njenih modela dodati su i originalni 131 Rally ugravirani znaci na donjim delovima vrata, alkantara kontrolnoj tabli i naslonima za glavu sedišta marke Sabelt.

Abarth 695 Tributo 131 Rally modeli stići će u ovlašćena predstavništva tokom predstojećeg leta sa cenom od 37.813,29 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group