Novi električni Mercedes će imati najčistiji kabinski vazduh

Auto kompanija najavljuje posebne filtere visoke tenhologije, koji će prečišćavati vazduh...

Sa planom da predstavi šest novih električnih modela do 2022. godine, čini se da će Mercedes započeti svoj Elektro napad i da će povesti revoluciju u ovom segmentu.

Glavni vodeći električni automobil nemačkog proizvođača automobila trebalo bi da debituje u prvom kvartalu 2021. godine, a marka je već počela da zadirkuje svoje dizajnerske elemente i inovativne karakteristike kako bi stvorila uzbuđenje oko električne luksuzne limuzine.

U roku od nedelju dana, Mercedes je objavio dve zanimljive najave koje na neki način započinju  poređenje sa Teslinim modelom S. Prema najnovijim informacijama koje je kompanija objavila, novo E vozilo će imati opcioni sistem za filtraciju vazduha HEPA.  

S obzirom na trenutnu pandemiju Covid-19 i pogoršanje situacije sa kvalitetom vazduha u velikim gradovima širom sveta, sistem za filtriranje vazduha zvuči kao odlična karakteristika. Mercedes kaže da ovaj HEPA filter čini unutrašnjost vozila čistom poput operacione sale. Tvrdi se da je to prvi sistem u automobilskom sektoru koji ima sertifikat DIN EN 1822.

Mercedes je takođe izjavio da će automobil biti isporučen sa ultratehničkim informativno-zabavnim softverom koji sadrži revolucionarnu veštačku inteligenciju.

Ovo će biti prvi model koji će biti izgrađen na novoj platformi Mercedes Electric Vehicle Architecture (EVA) koja će biti podeljena sa najmanje četiri nadolazeća automobila. EQS će biti naziv ovog novog vozila, koje treba da se pojavi u prodaji do kraja 2021. godine.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group