Novi detalji o Hybrid-R modelu

Honda je objavila još jedan teaser svog novog konceptnog sportskog hibrida, koji će biti premijerno predstavljen na predstojećem frankfurtskom auto salonu... 



Iako su Japanci službeno samo potvrdili da će se ova studija bazirati na proizvodnom modelu, sudeći prema objavljenom teaseru reč je o Yarisu čija je spoljašnjost dobila novi, agresivniji aero kit sa većim usisnicima vazduha, novom maskom motora, a tu su i veći točkovi. Takođe, čini se da je pod osetno niži od onog u standardnom modelu.

Za sada je potvrđeno i da će ga pokretati hibridni pogon sličan onome u modelu TS030 Hybrid, sa nekim manjim benzinskim motorom umesto 3.4 V8 koji se nalazi u Le Mans bolidu. Zajednička snaga konvencionalnog i električnog motora bi se trebala kretati oko 400 KS.


Uskoro bi trebali znati više o ovom automobilu i njegovoj konačnoj ulozi, odnosno najavljuje li samo tehničke mogućnosti Toyotinih hibrida, ili je reč o konkretnoj najavi koja bi trebala da ima i svoju proizvodnu verziju. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group