Novi Defender napušta svoj prepoznatljivi dizajn

Više slika

Više slika

Land Rover Defender je, pored Mercedes G-Wagen modela, jedan od dva najikoničnija 4x4 automobila ikada...

Međutim, uprkos svom kultnom statusu, dizajn linije postao je prilično zastareo, a proizvođač se borio sa prodajom zaustavljenom na 20.000 jedinica godišnje, pre zatvaranja linije. Sve ovo bi trebalo da se promeni sa novom generacijom, koja bi trebalo da obezbedi 100.000 prodatih jedinica na godišnjem nivou.

Defender je spreman za jedan potpuni preokret u svojoj dugoj i legendarnoj karijeri, što neće samo doneti novu platformu, motore, enterijere i tehnologije koje se kose sa vrhunskim umetničkim delima modernog inženjeringa, već takođe i potpuno novi dizajn. Razgovarajući sa Ralfom Spetom, izvršnim direktorom kompanije Jaguar - Land Rover, svetski mediji su nedavno dobili izveštaje o tome da će prepoznatljivi dizajn i kockasti izgled ove linije terenaca verovatno biti potpuno izmenjen sa novom serijom automobila.

Klasičan dizajnerski pristup sa nekoliko manjih promena u stilskom segmentu savršeno je odgovarao novoj generaciji Mercedes-Benz G-Class linije. Nemački brend je svoj terenac predstavio u potpuno novom izdanju, postavljajući ga na sam vrh i ispred svih vozila u njegovoj klasi, bez preteranog odstupanja od standardnog, originalnog izgleda, ali JLR će prema svemu sudeći pokušati da izbegne ovaj recept.

Prethodni navodi doneli su informacije da će, baš kao i prethodna, sledeća generacija Defender terenaca biti nuđena u različitim varijantama. Opseg bi trebalo da uključi drugačije visine i međuosovinska rastojanja, neke će verzije varirati od klasičnih SUV modela do onih nešto luksuznijih, dok kupci mogu očekivati pikap varijacije takođe.

Možemo očekivati da će poluhibridni i priključni hibridni pogonski sklopovi gotovo sigurno pronaći svoj put u predstojećim automobilima, dodati kao pojačanja brojnim varijacijama šestocilindričnih motora različitih izlaznih snaga. Sa druge strane, neće biti V8 varijacija na temu, jer se JLR koalicija polako oslobađa ove arhitekture zarad manjih agregata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group