Novi Buick LaCrosse Avenir poseduje dosta evropskog šarma

Više slika

Više slika

Na tržištu visokokotiranih modela transportnih vozila, Buick više spada u premijum nego u potpuno luksuznu kategoriju...

Međutim, sve ovo se može promeniti sa predstavljanjem najnovijeg LaCrosse Avenir modela. Baziran na sedan liniji američkog brenda, Avenir verzija prenosi Buick na Cadillac teritoriju, a iako zvanične cene modela još uvek nisu javno potvrđene, startna ponuda će verovatno doći sa bazno predstavljenom cifrom od 45.795 dolara. Ova cena je za 3.700 dolara viša od prethodnog premijum modela, koji je novu godinu započeo sa 42.095 ili za 14.000 veća od baznog modela 2017 LaCrosse procenjenog na 32.990 dolara.

Podjednako interesantno jeste što sada, LaCrosse Avenir poseduje sličnu cenu kao njegovi veći rođaci kompanije Cadillac, koja nudi svoju baznu verziju modela CTS za 46.000 i XTC varijantu u punoj veličini, ali ipak nije za poređenje sa cifrom od 54.000 dolara, koliko je potrebno izdvojiti za vrhunsku liniju CT6 modela. Za ovaj novac, sa druge strane, LaCrosse Avenir će posedovati iznenađujuću količinu opreme, dok dodatni paketi neće preterano povećati cenu, osim pogona na sva četiri točka, koji će je zaokružiti na 47.995 dolara.

Međutim, ovaj Buick sedan nije najskuplji model koji ovaj brend ima u ponudi, jer Avenir, nešto manja verzija Enclave krosover automobila, startuje sa 54.495 dolara, što je postavlja, prema Cadillac merilima, između nešto manje XT5 i Escalade serije.

Ukoliko vam ove cene deluju previsoko za jedan Buick, proizvođač automobila misli drugačije, a prema svemu sudeći, njegove mušterije takođe. Kako iz kompanije tvrde 90% kupaca LaCrosse modela već se opredelilo za jedan od dva vrhunska paketa i to samo od predstavljanja Enclave modela, nakon čega je 35% njih odlučila da kupi Avenir model.

Ovo je strategija uporednog tržišnog predstavljanja kojoj sestrinski brend GMC takođe ostaje dosledan, zajedno sa podbrendom Denali, dok sa duge strane, nikako nećemo biti iznenađeni ukoliko Buick proizvede još Avenir generacija tokom sledećih nekoliko godina.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group