Novi Bugatti La Voiture Noire će koštati 18 miliona dolara

Više slika

Više slika

Automobilska kompanija Bugatti nedavno je predstavila ono što će verovatno biti jedan od najskupljih automobila na svetu.

Bugatti La Voiture Noire je jedinstveno vozilo koje košta oko 18 miliona dolara. 

Pošto u prevodu njegovo ime znači „automobil noći“, on je kreiran tako da deluje kao fantomsko vozilo u koje možete videti samo presijavanje oklonih svetala. Njegova crna silueta izaziva da se osećate kao da ste u prisustvu vozila iz budućnosti, što samo govori koliko jak vizuelni utisak novi Bugatti ostavlja.

Ono šta je najviše posetioce sajma zanimalo jeste agregat koji pokreće ovo vozilo i Bugatti se potrudio da jasno objasni o čemu se radi. U ovom autu krije se snažni 8.0 litarski W16 motor koji razvija 1479 konjskih snaga. Reč je o istom motoru koji je smešten u modele Chiron i Divo, tako da od ovog automobila možemo očekivati i slične, ako ne i veće performanse.

Prvi Noitre model predstavljen je 2019. godine. na sajmu autombila u Ženevi, a sada se očekuje nova verzija koja će biti slična, ali koja će sadržati i neke novine, koje će se najverovatnije ogledati u enterijeru i opremi. Iz Bugattija kažu da oni neće pretati da usavršavaju ovo vozilo i da za 2 i po godine, možemo očekivati i treću verziju ovog autombila koja će verovatno biti i poslednja.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group