Novi Brabus od milion dolara

Više slika

Više slika

Luksuzni Mercedes-AMG G63 model, bez premca predstavlja jednu od najspektakularnijih linija kros kantri automobila svih vremena...

Uprkos ovoj činjenici i svemu što terenci nemačkog proizvođača sa sobom donose, po pitanju performansi, kvaliteta izrade i svih tehničkih detalja, pojedini vlasnici ostali su nezadovoljni. Međutim, upravo zbog njih na scenu stupa brilijantni tim dizajnera i inžinjera kompanije Brabus, pretvarajući njihove najluđe snove u realnost, što je svakako bio slučaj i sa radikalnom transformacijom modela G63, koju vam sada predstavljamo.

Ovaj brutalni terenski kolos pretvoren je u ultimativni “off-road pick-up” model, koji uprkos tome što na prvi pogled ostavlja gorak ukus i stvara podeljena mišljenja, nikoga neće ostaviti ravdnodušnim. Baziran na poslednjem Mercedes-AMG G63 automobilu, projekat nazvan Brabus 800 Adventure može biti pronađen u prodaji na zvaničnom sajtu nemačkog tjunera, sa startnom cenom od 656.000 evra. Naravno da ovakav unapređeni model nije za svakoga, a sudeći po ceni ceni sa kojom se nalazi u prodaji, nije ni dizajniran da bude.

Potpuno novo i neverovatno, 4x4 čudovište dolazi sa četvorolitarskim V8 motorom, zaslužnim za stvaranje 789 ks i 1.000 Nm obrtnog momenta. Kako bi došla do ovih impresivnih sifara, kompanija Brabus zamenila je turbine i potpuno redizanirala pogonski sklop, a prema navodima iz štaba, novi 800 Adventure XLP sada razvija maksimalnu brzinu od 210 km/h i dostiže ubrzanje do 100 km/h iz mesta za zavidnih 4,8 sekundi. Ove performanse svakako zaslužuju divljenje, posebno kada imamo u vidu veličinu autmobila.

Mogli bismo nastaviti sa brojnim tehničkim detaljima ovog G63 modela, ističući otvoreni krevet koji se nalazi iza putničkog dela, dodatnom međuosovinskom rastojanju i novim portalnim osovinama ili različitim komponentama vešanja, ali to bi uništilo svaku čar činjenice da je nemačka kompanija Brabus ponovo odradila savršen posao i učinila da još jedna njena ekstremna konverzija postane vredna svakog uloženog evra.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group