Novi BMW X3 dobija S58 motor

Više slika

Više slika

BMW je tipično daleko oprezniji po pitanju modela koji dobijaju M tretman, od, recimo, Trokrake zvezde, koja poseduje širok profil AMG serija...

Međutim, bavarski proizvođač automobila definitivno planira rast, makar sa još jednom jedinicom u bliskoj budućnosti. Taj model je dugo očekivani X3 M terenac, alter ego modela M3, vrhunske verzije modernog kompakt krosovera i mlađi bata većim X5 M i X6 M automobilima. Sada ovaj „mališan“ dolazi sa novim rešenjima koja su smeštena tik ispod haube.

Sudeći prema izveštajima, X3 M model će biti prvi u nizu koji će osetiti sve prednosti novog S58 motora, koji menja S55 jedinicu koja napaja serije M3 i M4, dok mu je arhitektura bazirana na B58 agregatu koji se pojavljuje u 40i modelima koji dolaze iz serija od M140i do 720i.

Kao i S55, B58 predstavlja trolitarsku turbo jedinicu sa šest cilindara u ravni. U trenutnoj formi, on uključuje jedan dupli turbo punjač, direktno ubrizgavanje, tajming ventila i vazdušno/vodeni interkuler kako bi proizveo konačnih 322 i 335 ks. S58 motor, sa druge strane, mora da ispuni daleko veće cipele, tako da će ova mašina sa duplim turbo punjenjem proizvoditi 450 ks, što je čak više i od M3 takmičarskog paketa i svakako može postideti trenutni X3 xDrive35i model sa njegovih 302 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group