Novi BMW X2 je bolji i sportski pandan modelu X1

Više slika

Više slika

Kompanija BMW zvanično je predstavila svoj novi X2 krosover model...

Od milošte nazvan "the cool X", automobil je baziran na X1 liniji, ali je dosta kraći i niži od svog korporativnog takmaca. X2 takođe poseduje unikatni stajling koji ga čini nalik daleko većem kompaktu umesto tradionalnom krosover modelu.

Počevši od eksterijera, moramo primetiti da ovaj krosover poseduje unikatnu masku hladnjaka, prepoznatljivi trapezoidni oblik na prednjoj strani, dok je istovremeno duža na dnu nego na vrhu. Maska je opremljena velikim usisnicima vazduha i tanjim farovima sa LED dnevnim svetlima oko nje.

Kada pogledamo dalje unazad, možemo videti široko vetrobransko staklo, kompaktni stakleni panel i veoma blago zakošeni krov, koji se sastavlja sa spojlerom montiranim na zadnjem delu. Dizajneri su takođe ugradili prominentne bočne pragove, LED štopaljke i BMW znakove na C stubovima.

Novi model X2 može biti opremljen sa raznovrsnim točkovima koji u veličinama variraju od 17 do 20 inča. Kao i obično, krosover pojava modela zavisi od verzije koja je izabrana kao bazni model, koji u ovom slučaju poseduje crne panele i tradicionalni zadnji branik, dok X2 M Sport X varijante dolaze sa Frozen Grey komponentama i sportskim zadnjim branikom.

Modeli ulaznog nivoa dolaze opremljeni sa platnenim postavama, oksidno srebrnim, tamnim finišima i kontrastnim šavovima. Vozači takođe mogu pronaći sjajne crne akcente i informativno zabavni sistem sa displejom od 6,5 inča.

Brojne druge opcije dostupne su takođe, a one uključuju i Dakota kožne tapacirunge, drvene i aluminijumske finiše, kao i panoramski stakleni krov. Kupci nove linije takođe mogu poručiti i paket LED enterijernih svetala, displej na podizanje i usavršeni informatvno zabavni sistem sa većim ekranom koji u ovom slučaju meri 8,8 inča.

Na našem tržištu, X2 će biti lansiran u tri različite verzije. Ulazni nivo linije predstavljaće X2 sDrive20i model dvolitarskog liter TwinPower Turbo četvorocilindričnog motora, koji razvija 192 ks i 280 Nm obrtnog momenta. Ova mašina povezana je sa sedmostepenim menjačem duplog kvačila, kako bi zajedno omogućili krosoveru da ubrza od nule do sto za 7,7 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 227 km/h.

Ljubitelji dizelaša mogu izabrati X2 xDrive20d i X2 xDrive25d varijante. Oba modela opremljena su dvolitarskim TwinPower Turbo dizel motorima koji poseduju izlazne snage od 190 i 231 ks, pri maksimalnim motornim rotacijama u minuti. Obe verzije uparene su osmostepenim steptronik transmisijama, a moćnija varijanta može ubrzati do sto kilometara na sat za 6,7 sekundi.

Kada X2 linija stigne i na ostala svetska tržišta, biće opremljena dvolitarskim TwinPower Turbo četvorocilindrašem, koji razvija 228 ks i 349 Nm obrtnog momenta. Ove performanse omogućiće modelu X2 xDrive28i da ubrza do sto iz mesta za 6,3 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 230 km/h. Ova varijanta je za sada potvrđena samo na američkom kontinentu, ali će i ostala uskoro dobiti svoje specifikacije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group