Novi BMW M5 dobija sve agresivniji dizajn kako se debi približava

Više slika

Više slika

Novi M5 je opisan kao "svestrani alat" zahvaljujući ultra-snažnom plug-in hibridnom pogonskom sklopu i AWD sistemu...

BMW je podelio još jednu najavu nadolazećih 2025 M5 Sedan i M5 Touring plug-in hibrida, pružajući uvid u njihov razvojni proces. Najvažniji deo najave uključuje skice M5, otkrivene na kameri po prvi put. Ovi crteži pružaju dodatne uvide u M-specifične stilske detalje, koji su još uvek skriveni na kamufliranim prototipovima.

G90 BMW M5 će se vizuelno izdvajati od regularne 5-Series, sa agresivnijim dizajnom karoserije. To će podrazumevati šira krila, dublje branike i zadnji difuzor koji će smestiti četiri izduvne cevi. Špijunski fotografi već su zabeležili prototipove sa smanjenom kamuflažom, otkrivajući položaj priključka za punjenje na naduvenom prednjem krilu.

Crteži otkrivaju nameru dizajnera da M5 modelu daju kvadratniji i agresivniji izgled u poređenju sa manjim modelima iz 5-Series, efikasno komunicirajući njegove performanse. Takođe, imamo uvid u lim na mišićavim zadnjim krilima M5 Touring, bez uobičajenog kamuflažnog omotača.

BMW je potvrdio da će novi M5 imati plug-in hibridni pogon, sličan onom kod XM SUV flagship modela. Twin-turbo 4.4-litarski V8 motor biće podržan jednim električnim motorom, integrisanim unutar osmostepenog automatskog menjača, i baterijskim paketom sa kapacitetom od 18.6 kWh, prema glasinama.

Kombinovana snaga se veruje da će dostići 718 KS (535 kW / 728 PS) i 1,030 Nm obrtnog momenta, prenoseći se na sva četiri točka. Izveštaji sugerišu da će novi model težiti 2,435 kg, čime postaje najteži među svim generacijama M5.

U ranijoj video seriji koja dokumentuje razvoj M5, kompanija je stavila poseban naglasak na prednosti elektronskog pogona na svim točkovima, ističući poboljšanja u brzini i sigurnosti u poređenju sa prethodnim generacijama. Što se tiče postavke šasije i ukupnih performansi, BMW M test vozač opisao je M5 kao "svestrani alat na autoputu, trkačkoj stazi ili jednostavno za odlazak na odmor sa celom porodicom", nagoveštavajući njegovu svestranost.

BMW još nije odredio datum debija za M5 Sedan i M5 Touring, ali su nagovestili da se čekanje uskoro završava. Konkurenti za ovaj model uključuju nadolazeći Mercedes-AMG E63 S E-Performance i naslednika Audi RS6.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group