Novi BMW 8 stiže sa benzinskim i dizel motorima

Više slika

Više slika

Bmw je objavio zvanične cene svoje potpuno nove generacije kupe automobila osme serije, na svom matičnom tržištu u Nemačkoj...

Nova osmica dostupna je u dve varijante, 840d dizel i M850i benzinskoj, od kojih obe poseduju xDrive sistem pogona na svim točkovima, dok modeli startuju sa 100 i 125.000 evra.

Dizelaš ispod haube poseduje trolitarski šestocilindraš sa duplim turbo punjenjem. Ova jedinica stvara 315 ks i 680 Nm obrtnog momenta, što omogućuje modelu da sprinta iz mesta do stotke za 4,9 sekundi.

BMW M850i xDrive, sa druge strane, predstavlja nešto impresivniji automobil, sa svojim V8 agregatom zapremine 4,4 litara i duplim turbo punjenjem. Ovaj benzinac isporučuje maksimalnih 523 ks i 750 Nm obrtnog momenta, na obe osovine, dok bavarski brend tvrdi da poseduje ubrzanje do stotke za 3,7 sekundi. Oba modela koriste osmostepeni automatski menjač duplog kvačila, koji je prethodno bio redizajniran posebno za njihove potrebe.

Dodavanje nešto dodatne opreme iz široke ponude, može postaviti najnoviju bembaru na listu kao daleko skuplji model od Mercedes-Benz S kupe linije. Komšijski automobil startuje sa 128.121 evra u Nemačkoj, u opsegu S560 modela, napajanih V8 benzinskim motorima, dobrim za 462 ks.

M Sport paket opreme rezervisan je za modele M850i i dodaće oko 5.550 evra na ukupnu cenu, svim zainteresovanima, dok M Technic Sport paket može da košta nove vlasnike 4.100 evra. Svakome ko je dovoljno voljan i bogat kako bi sebi priuštio Carbon paket opreme, to može značiti trošenje dodatnih 4.100 evra, dok u ovu cenu ne ulaze karbonska krovna konstrukcija, koja na celokupan iznos donosi još 3.000 evra u cenovni opseg.

Kompanija BMW će lansirati novu generaciju 8-Series modela na globalnom tržištu u toku nekoliko sledećih nedelja ili meseci, a do tada ćemo definitivno imati daleko više informacija o čitavoj liniji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group