Novi Berlingo stiže kao potpuno električni model u Evropi

Više slika

Više slika

Citroen je predstavio novi Berlingo model, koji će se prodavati ekskluzivno kao EV u Evropi, prikladno je nazvan e-Berlingo i poseduje daleko moderniju pojavu od svojih prethodnika, istovremeno stižući sa obiljem novih tehnologija, koje će kupci svakako umeti da cene...

Dizajn novog Berlingo modela prekinuo je niz stilskih karakteristika starih modela, održavajući prepoznatljiv sveukupan oblik, sa prednjim delom koji je pretrpeo značajnu transformaciju, dobijajući novi branik, revidiranu prednju masku i redizajnirane farove sa prepoznatljivim LED svetlosnim potpisom iz tri segmenta. Ovalna oznaka francuskog proizvođača poseduje prominentno mesto na prednjoj strani, dok će izdanja sa Advanced Comfort XTR Pack ponudom posedovati zaštite sa donje strane šasije sa efektom aluminijuma.

Citroen je prisvojio nešto deminutivniji pristup dizajniranju zadnjeg dela novog Berlingo modela, mada vertikalne LED štopaljke i dalje pružaju veoma prepoznatljive impresije. Kupci novih modela biće u mogućnosti da specifikuju svoje nove jedinice u pet različitih boja, uključujući Kiana Blue, Sirkka Green, Kaolin White, Perla Nera Black i Steel Grey nijanse. Krovni nosači su takođe u ponudi, zajedno sa izborom između šesnaestoinčnih i sedamnaestoinčnih točkova. 

Značajne promene kreirane su i u putničkoj kabini novih modela, sa jednom od ključnih u vidu Advanced Comfort prednjih sedišta, za koje Citroen tvrdi da poseduju posebnu visokokvalitetnu penu i bočne podrške, koji zajedno garantuju vrhunski nivo komfora. U drugom redu moguće je videti tri različita sedišta, dok XL verzija Berlingo modela dodaje još dva dodatna u trećem. Jedna posebno dobrodošla karakteristika jeste zadnji prozor koji se otvara nezavisno od gepeka.

Novi model je takođe opremljen i velikom paletom vrhunskih tehnologija, koje uključuju desetoinčni Citroen Play displej informativno-zabavnog sistema, sa bežičnim Apple CarPlay i Android Auto funkcijama. Tu je takođe i desetoinčni digitalni instrument panel, bežični punjač pametnih telefona i ništa manje od osamnaest sistema vozačkih asistencija, uključujući adaptivnu kontrolu krstarenja i stani kreni funkciju.

Snaga novih modela stiže iz 50 kW LFP baterijskog pakovanja, koji pokreće električni motor dobar za 136 konja. Francuski proizvođač očekuje da nova linija bude dobra za 320 kilometara prelaznog opsega u kombinovanom ciklusu, što je poboljšanje od 20% u poređenju sa starim modelom. U standardnoj pobnudi, automobil stiže sa 7,4 kW snažnim punjačem, ali može biti opremljen i nešto jačim trofaznim 11 kW snažnim modelom. Za punjenje od nule do 80% baterije potrebno je trideset minuta uz pomoć brzog punjača, dok je sa kućnom varijantom od 7,4 kW za potpuno punjenje baterijskog pakovanja potrebno 7,5 sati, odnosno pet sati sa jačom 11 kW varijantom.

Iako će novi Berlingo biti prodavan ekskluzivno kao električni model na našem kontinentu, on će biti ponuđen sa 100 ks i 130 ks dizel agregatima i u dve benzinske PureTech verzije istih snaga na ostalim tržištima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group