Novi Berlingo predstavlja novi mali kombi PSA grupacije

Više slika

Više slika

„Leisure Activity Vehicle“, predstavlja ime kojim kompanija Citroen naziva svoju liniju kompaktnih putničkih kombija...

Ovakav koncept nastao je prilikom pojavljivanja Berlingo Multispace automobila 1996. godine, a tačno 22 godine nakon toga, nastao je još jedan naslednik segmenta koga vidite u našoj galeriji.

Spreman za veliki debi na ženevskom sajmu automobila sledećeg meseca, novi Mutispace predstavlja prvi model u opsegu malih kombija koji će biti proizvedeni od strane PSA grupacije. Svi modeli stići će u salone pod imenom Citroen Berlingo, Peuget Partner i Opel/Vauxhall Combo.

Multispace predstavlja putničku verziju Chevron linije, sa primesama nekoliko prepoznatljivih karatkeristika kompanije Citroen. Tu su i veliki vazdušni jastuci na karoseriji koji su debitovali na C4 Cetus modelu i gotovo odmah pronašli put do čitave postavke francuskog proizvođača.

Takođe, novi model poseduje 28 odeljaka, uključujući i modutop krovnu postavku i top box segment kontrolne table, koji je omogućio premeštanje vazdušnih jastuka na nebo putničke kabine. Varijabilne konfiguracije putničke kabine ciljaju ka optimizaciji enterijernog prostora i pružaju obilje prostora za prilagođavanje, što može pomoći svakom kupcu da poseduje svoje lično vozilo.

Citroen će takođe ponuditi Berlingo Multispace u standardnoj i produženoj bazi točkova, kako bi omogućila formacije za petoro i sedmoro putnika. U ponudi su takođe linije benzinskih i dizel motora, koji variraju od 75 do 130 ks. Ove mašine prati osmostepena nova transmisija, kao i 19 vozačkih sistema i aistencija u različitim paketima.

Novi Berlingo i njegovi sestrinski modeli dobiće glavne rivale u vidu Ford Transit Connect, Chevy City Express, Ram ProMaster City/Fiat Doblo, Renault Kangoo, Volkswagen Caddy i Nissan NV200 modela. Ovo je veoma kompetetivan segment, kao što možete videti, a proširivanje evropske auto grupacije označava ljutu borbu u odbrani parčeta kolača, a možda možemo očekivati i nešto veće varijante, ostaje da vidimo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group