Novi autokomplet iz Litvanije kombinuje Porsche izgled sa Audi R8 V10 motorom

Više slika

Više slika

Na scenu stupa novi autokomplet i stiže od strane litvanskog Rhino Racing brenda u vidu njegovog novog RR01 modela...

Izgrađen kao ulično legalna mašina iz komponenti, projektovana za trkanje, novi model svoju osnovu zasniva na Porsche Carrera GT modelu i 918 Spider receptu. Međutim, RR01 poseduje fiksirani krov kupe automboila i vrata u stilu galebovih krila.

Zvanična stranica ove kompanije predstavlja zvanične specifikacije na kojima piše da ulazni model ovog komplet automobila startuje sa 25.000 evra i da poseduje jednodelnu aluminijumsku šasiju, zajedno sa zaštitnim kavezom. Druge istaknute karakteristike uključuju karoseriju od fiberglasa, potpuno podesivo vešanje duplih viljušaka, trostruko podesive amortizere i sportski upravljač sa integrisanim displejom od 4,3 inča.

Kupci koji žele nešto više sportskih dodataka mogu se opredeliti za “Option 2” varijantu, koja će ih koštati 27.500 evra i stiže kao daleko više trkački fokusirana mašina, sa polikarbonatnim prozorima i devetnaestoinčnim točkovima umotanim u Toyo gume.

Ovoj varijanti dodat je AP Racing trkački kočioni sistem, sa šestoklipnim čeljustima napred i pozadi. Posebnom izdanju dodati su pojasevi sa šest tačaka vezivanja i sedmoinčni informativno-zabavni sistem. Pogonski sklop se kupuje odvojeno i košta 37.500 evra, što je više od samog automobila, ali svi zainteresovani kupci dobijaju 5,2 litara veliki V10 agregat iz Audi R8 modela.

Litvanska kompanija tvrdi da je svaki agregat u potpunosti remontovan i da poseduje potpuno nove unutrašnje segmente. Ove jedinice stižu u pratnji specijalnog, trkački testiranog, ravno sečenog sekvencijalnog menjača, motosport čiptjuninga i diferencijala ograničenog proklizavanja. Iako su brojne specifikacije ostavljene samo za kupce, poznato je da automobil poseduje zadnju vuču i veoma finih 480 ks na trapu.

Ovaj autokomplet dizajniran je specijalno kako bi bio sa lakoćom sastavljen od strane kupaca koji ne poseduju ekstenzivno tehničko poznavanje mehanike. Ako sve ispadne kako je ova litvanska kompanija planirala, prve isporuke njegovih autokompleta trebalo bi da krenu od avgusta ili septembra sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group