NOVI AUDI S3 2013

Osim novog A3 Sportbacka, Audi je za sajam automobila u Parizu pripremio i novi S3. Njegova svetska premijera nas očekuje već sledeće nedelje.

Potpuno novi Audi S3 je za 60 kg lakši nego prethodni modela čija je težina iznosila 1455 kg. Pored toga što je sada lakši nego ikada, odlikuje je i agresivnijim izgledom u odnosu na standardne verzije. Tu je novi aero paket koji uključuje izmenjeni agresivniji prednji branik, nove pregove, zadnji difuzor, S single frame masku hladnjaka, i aluminijumska kucista retrovizora. Naravno tu su, sada već neizostavna LED dnevna svetla koja su standard.

Pored kozmetičkih nadogradnji tu je novo sportsko ogibljenje koje čini model S3 za 25mm nižim od standardne verzije, tu su nove aluminijumske felne  od 18-inča, koje su presvučene gumam dimenzija 225/40. Tu je novi sportski izduvni sistem koji se završava sa četiri izduvna topa, i na kraju tu je novi moćniji kočni sistem sa diskovima prečnika 340 mm.

Kada je u pitanju enterijer, on je pravi sportski sa sportskim sedištima, sportskim volanom sa ravnim dnom, sportskom instrument tablom i sa nekoliko amblema S3.

Ispod haube novog Audi-ja A3 se načazi 2,0-litarski četvorocilindrični benzinski agregat koji isporučuje 300KS i 380 Nm obrtnog momenta. Snaga se na sva četiri točka prenosi preko šestostepenog manuelnim menjača koji je standard ili preko opcionog S-tronic automatskog menjača.

Novi S3 će sa S-tronic menjačem iz stanja mirovanja do 100 km/h stiže za 5,1 sekundu i ide sve do elektronski ograničenih 250 km/h. Prema fabričkim podacima S3 sa automatskim S-tronic menjačem troši 6,9 litara goriva na 100 km i emituje 159 grama CO2 po km, dok sa manuelnim menjačem potrošnja iznosi 7 l na 100 km, a emisija CO2 je 162 gra.ma po km.

Novi S3 startuje sa prodajom početkom sledeće godine, a cena u Nemačkoj će iznositi 38.900 evra.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group