Novi Audi Q8 je dostupan u hibrid/dizel kombinaciji

Više slika

Više slika

Kompanija Audi otvorila je knjigu porudžbina za svoj Q8 model sa vrha opsega, poslednji terenac kompanije koji cilja ka preuzimanja kupaca BMW X6 i Mercedes GLE kupe automobila...

Svi kupci u Evropi dobiće samo jednu opciju pogonskog sklopa od samog starta, u modelima Q8 50 TDI, koje napaja novi hibridni sistem i trolitarski TDI motor. Nova dizel jedinica integriše litijum-jonske baterije i sistem od 48 volti na remenici alternatora, kako bi omogućila od 55 pređenih kilometara pri brzini od 160 km/h, sa ugašenim motorom.

Dodatno, BAS sistem može prikupiti do 12kW energije, koja se dalje može kombinovati sa start-stop mogućnostima koje redukuju kombinovanu potrošnju goriva za 0,7 litara na 100 km. Sa ovim pogonskim sklopom, novi Audi Q8 vraća prosečnu potrošnju sa 6,8 na 6,6 litara/100 kilometara, kombinovano, dok su emisije smanjene na 172g/km.

Novi model stiže sa 281 ks i 600 Nm obrtnog momenta na vrhuncu motornih rotacija u minutu. Audi tvrdi da je Q8 50 TDI sposoban za ubrzanje od nule do sto za 6,3 sekundi, dok mu maksimalna brzina iznosi 245 km/h.

Prominentni Quattro pogon na svim točkovima poseduje mehanički centralni diferencijal, sa podeljenim obrnim momentom baziranim na zadnjoj osovini, u odnosu 40/60, kao i upravljačke mogućnosti na oba kraja radi veće agilnosti.

Terenac kompanije Audi takođe poseduje i preklopne hidraulične ležajeve, koji spajaju motor sa podramom prednje osovine kako bi eliminisali vibracije, rezultirajući daleko ugodnijom vožnjom. Vrhunske tehnologije kao što je ova, mogu biti pronađene u celoj liniji novog nemačkog kupe terenca.  

One su takođe uključene u čitavom enterijeru takođe, gde je Audi dizajnirao putničku kabinu koja gotovo i da ne koristi dugmiće i prekidače. Kontrolna tabla sastoji se od dva monitora osetljiva na dodir, visoke rezolucije, sa gornjim koji meri 10,1 inč i nižim od 8,6 inča u prečniku.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group