Novi Audi e-Tron Quattro - spoj dinamike i efikasnosti



Novi model kompanije Audi koji nam uskoro stiže jeste e-tron Quattro krosover...

Vozilo iz nove linije predstavljaće glavnog rivala automobilu Tesla Model X, kako po pitanju prelaznog opsega, tako i po pružanju dinamičnog upravljanja i performansi, kako su nedavno potvrdili iz nemačkog brenda.

Tokom nekoliko prethodnih, od mnogobrojnih intervjua sa šefom istraživanja i razvoja kompanije Audi, Piterom Mertensom i tehničkim direktorom brenda zaduženim za kreiranje motornih sklopova, Zigfridom Pintom, saznali smo da će najnovija terenska mašina nemačkog proizvođača predstavljati pravo tehnološko čudo.

Snaga e-tron Quattro krosover automobila, kao i njegove buduće Sportback varijante, dolaziće iz dva električna motora, od kojih jedan pokreće prednju, a drugi zadnju osovinu modela. Vrhunski model performansi opsega posedovaće čak tri električna motora, sa dva postavljena pozadi i jednim na prednjem delu automobila.



Ovaj tromotorni dizajn dozvoliće automobilima da prebacuju obrtni momenat sa prednje na zadnju stranu i obrnuto, ali i sa leve na desnu takođe. Obrtni momenat će biti fino podešen između točkova unutar nekoliko nanosekundi i upravo zbog ovog prenosa, najnoviji krosover posedovaće daleko bolje upravljanje od svog ekvivalenta sa dizel ili benzinskim motorima.

Nemački proizvođač automobila ponudiće poslednje dve veličine baterija svim kupcima, a obe varijante podržavaće brze punjače od 150 kW, koji su u mogućnosti da napune automobil do 80% za samo trideset minuta. Po svemu sudeći, moguće je čak da novi e-tron Quattro modeli postanu kompatibilni sa brzim punjačima od 350 kW, ali pre bilo kakve ugradnje ovih moćnih komponenti, one moraju biti razvijene i isporučene. Oba modela posedovaće i podršku za bežično induktivno punjenje.


Inicijalni e-tron Quattro krosover biće lansiran u Evropi drugom polovinom sledeće godine, dok će na ostalim tržištima nastupiti početkom 2019. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group