Nova A8 lađa isplovljava 2018.godine


Kada se radi o velikim luksuznim limuzinama, Audi A8 je jedno od tih vozila, koje toliko tiho obavlja svoj posao...

Bez pogovora da njegovi oponenti poput modela Jaguar’ XJ i Maserati’s Quattroporte poseduju lepršaviji izgled, ali se mnogo toga može reći i za Audijev uzdržani stil, međutim, ne postoji opcija poricanja činjenice da se trenutni A8 zadržao prilično dugo u proizvodnji, na sreću, i dobru vest predstavlja i to, da je potpuno nova verzija odmah tu iza ugla, dok vam ova ilustrovana fotografija nudi prvi uvid u njegov, malo je reći elegantan, izgled.

Inspirisan zadivljujućim Prologue konceptom kompanije Audi, stil novog modela će biti veoma ukusan i savremen. Niko neće pomešati veliku heksagonalnu mrežu sa bilo čim drugim, ni slučajno, ali ni njene horizontalne rešetke, obogaćene vizuelnom širinom. Isto kao i nedavno prikazani A5 kupe, nova D5 generacija A8 sports modela predstavlja prepoznatljivu staklenu kućicu podržanu potpuno novim i svežim slojevima metala. Suptilni prednji i zadnji branici rakete, niže kapice školjke i komplet LED osvetljenje, čine samo neke od najistaknutijih dizajnerskih elemenata koji dolaze sa Prologue.

Priča koja kruži po podzemlju auto - moto sveta, govori o tome da novi A8 dobija izgled ultimativne lađe, smeštene na šestolitarskom bi-turbo W12 motoru, pozajmljenom iz Bentlijevog modela Bentayga, sa 600ks i 900Nm obrtnog momenta. Kao alternativa dolazi četvorolitarac modela SQ7, TDI V8, zajedno sa 425ks i 900Nm.

Ostatak postavke će reflektovati sve ono što je danas u ponudi, sa TDI i TFSI agregatima i V6 formatima, dok će E-tron varijante predstavljati potencijalnu alternativu Tesla modelu S, u zavisnosti od istrajnosti baterije, naravno. V8 motor sa turbo punjenjem, verovatno i sa električnim napajanjem, će stabilno pokretati S8, koji će se takmičiti protiv Mercedes AMG i BMW serije M trkačkim mašinama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group