Novi Audi A7 - stari recept modernizovanog stila

Više slika

Više slika

Prateći kratku teaser kampanju, Audi nam konačno predstavlja svoj novi A7 Sportback...

Inspirisan „prologue“ konceptom, A7 usvaja moderni i luksuzni dizajn, sa širokom Singleframe rešetkom koja je okarakterisana interesantnim farovima i sporstkim usisnicima. Unikatni stil nastavlja se i u ostatku automobila, kako je on opremljen specifično oblikovanom haubom, odvažnim linijama i krovom.

Zadnji deo automobila oblikovan je u nautičkom stilu, pa sadrži integrisani spojler koji se automatski produžava pri brzini od 120 kilometara na čas. Dizajneri su takođe instalirali i osvetljenje pune dužine, koje se sastoji od 13 vertikalnih segmenata, koje može emitovati različite svetlosne animacije.

Kada govorimo o vozačkoj kabini, svi ljubitelji Audi automobila biće oduševljeni elegantnim i hi-tech enterijerom koji je opremljen sa dva touchscreen displeja. Čitav asortiman različitih opcija biće dostupan, uključujući i Audi virtuelni kokpit, head-up displej i Bang & Olufen audio sistem. Drugi detalji koji se posebno izdvajaju u enterijeru su Valcona kožni tapacirunzi, tehnologija glasovnih kontrola i paket ambijentalnog osvetljenja.

A kada već govorimo o tehnologiji, moramo napomenuti da Audi A7 Sportback može biti opremljen asortimanom sistema vozačke asistencije, uključujući Audi AI. Zahvaljujući brojnim kamerama i senzorima, A7 model će biti sposoban da automatski manevriše sve akcije parkiranja, kako na parking mestima, tako i u garažiranim prostorima. Vozači će ovde takođe pronaći i brojne poznate sisteme asistencije, kao što je adaptivna kontrola krstarenja.

Prilikom zvaničnog lansiranja, Audi A7 Sportback će biti ponuđen sa 3.0 litarskim TFSI V6 motorom sa turbo punjačem koji razvija 250 kW i 500 Nm obrtnog momenta. Motor je povezan sa sedmostepenom S tronic transmisijom i quattro pogonom na svim točkovima, koji mu daje priliku da od nula do sto kilometara na čas ubrza za samo 5.3 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 250 kilometara na čas.

Ubrzo nakon početka proizvodnje, model će biti ponuđen sa asortimanom motora sa četiri i šest cilindara, kako u dizel, tako i u benzinskim varijantama.

Kada govorimo o upravljanju, ovaj model može biti opremljen sa četiri različite suspenzije, uključujući i konvencionalnu suspenziju sa čeličnim oprugama i unapređenju vazdušnu suspenziju, koja obećava još više agilnosti, komfora i udobnosti. Kupci takođe mogu naručiti i paket sportske suspenzije, koja smanjuje visinu modela za 10 milimetara.

Vozači će takođe primetiti i progresivni sistem upravljanja, sa sportskom razmerom koja postaje još direktnija kada se volan okreće. Još jedan element koji je važan jeste dinamički all-wheel sistem upravljanja, koji predstavlja opciju koja dozvoljava zadnjim točkovima da se okrenu za do pet stepeni.

Novi Audi A7 Sportback će biti zvanično lansiran u Nemačkoj u februaru sledeće godine, sa cenom koja kreće od 67.800 evra. Verujemo da svi ljubitelji ovih elegantnih automobila jedva čekaju da uživo vide ovog lepotana i sve njegove nove karakteristike...

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group