Novi Audi A6 Avant stiže u dizel verziji

Više slika

Više slika

U jednom delu tokom svoje evolucije, karavani su prestali da budu samo utilitarna, postajajući aspiraciona vozila takođe...

Premijum brendovi poseduju dosta vezano za ovaj trend, dok kompanija Audi predstavlja jednog od proizvođača koji se uvek javi kada pomislimo na odlične karavane. Novi model deluje daleko više sportski od svog prethodnika zahvaljujući većim rubovima točkova, kraćem vešanju i krovnoj liniji nešto strmijoj na zadnjem delu. Sve ovo čini da se zapitamo kako li će RS6 Avant tek izgledati kada standardna varijanta dolazi sa ovoliko agresivnim izgledom.

Sa objavom novih fotografija, kompanija Audi takođe je potvrdila i postavke motora za svoj novi karavan. U Evropi, A6 Avant dobiće tri turbo jedinice. Ulazni nivo predstavlja dvolitarska TDI jedinica sa 201 ks, označena u modelu A6 Avant 40 TDI. Sledeći motor predstavlja trolitarska TDI V6 jedinica sa 228 ks, a nju će kupci prepoznati u 45 TDI quattro oznaci. Konačno tu je i trolitarski TDI agregat sa 282 ks, koji će se naći u vrhunskim jedinicama 50 TDI quattro.

Četvorocilindrične jedinice povezane su sa sedmostepenim S tronik automatskim menjačima duplog kvačila, dok su šestocilindraši praćeni osmostepenim tiptronik automaticima i konverterima obrtnog momenta. V6 modeli dobijaju i standardan pogon na svim točkovima, opcion u slučaju 2.0 TDI varijanti, zajedno sa samozaključavajućim centralnim diferencijalom.

Dostupni u trolitarskim TDI modelima, sportski diferencijal aktivno distribuira obrtni momenat između zadnjih točkova tokom nešto žustrijih skretanja. Najekonomičniji model predstavlja  A6 Avant 40 TDI, sa prosečnom potrošnjom od 4,9 do 4,5 litara na sto kilometara.

Novi A6 Avant dostupan je već za poručivanje u Evropi kao standard, sportskim i dizajn finišima. Procenjen na 51.650 evra u Nemačkoj, dolazi bazni model 40 TDI linije, dok je najskuplja varijanta 50 TDI quattro u dizajn opsegu i startuje sa 62.850 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group