Novi Audi A4 stiže u benzinskim, dizel i hibridnim izdanjima

Kompanija Audi će lansirati sledeću generaciju A4 modela 2023. godine i ove nedelje je potvrdila da će debitovati sa brojnim pogosnkim sklopovima...

Za kreiranje nove Audi A4 linije biće iskorišćena identična MLB platforma baš kao i u trenutnoj generaciji modela. Sa postojećom serijom, ova linija je ugrubo peta na Audi globalnoj prodajnoj listi, tako da je nemački brend itekako svestan koliko je njeno novo izdanje važno za njegovo poslovanje.

Auto Express publikacija prenela je da će većina varijanti ovih modela biti napajana redizajniranom verzijom poznatog EA888 dvolitarskog turbo četvorocilindraša VW Grupacije, jedinice koja obećava poboljšan odgovor na gas pri manjim brzina, što će takođe rezultirati ukupnim povećanjem snage, dok će brizgaljka goriva visokog pritiska takođe biti dodata.

Direktor tehničkog razvoja kompanije Audi, Oliver Hofman, potvrdio je da će novi A4 modeli takođe dobiti i nešto više elektrifikovanih opcija. One će uklljučivati 48 v snažnu srednju hibridnu tehnologiju, dok će priključno hibridne verzije dobiti veće baterije montirane na zadnjoj osovini. Auto Express je preneo i to da će baterijska pakovanja posedovati isti priključni hibrid kapaciteta 14.4 kWh iz Q5 linije. Štaviše, uprkos tome što brojni proizvođači beže od njih kao đavoli od krsta, novi A4 će biti dostupan i sa dizel jedinicama.

Električna verzija sledeće generacije A4 modela takođe je moguća. Kada je upitan vezano za ovakvu mogućnost, Hofman je potvrdio da kompanija Audi poseduje pristup električnim PPE i MEB platformama VW Grupacije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group