NOVI AUDI A3 SPORTBACK

Nemačka kompanija Audi, na sajmu automobila u Ženevi, koji se održavao početkom godine, predstavila je novi A3, a na Pariskom sajmu automobila će premijerno predstaviti Audi A3 Sportback s pet vrata.

U odnosu na verziju sa troja vrata, Sportback je duži za 73 mm, dok je međuosovinsko rastojanje povećano za 35 mm, tako da ono iznosi 2.636 mm. Veliko  što će doneti više prostora za putnike i prtljag.  Veće međuosovinsko rastojanje će doprineti više prostora za noge, tako da se putnici na zadnjoj klupi mogu komforno smestit, kao i prostor u gepeku.

Prtljažni prostor sada ima zapreminu od 380l, što je za 15 litara više u odnosu na A3 sa 3 vrata, a za 10 litara u poređenju sa prethodnim Sportbackom. Spuštanjem zadnjih sedišta, zapremina raste na 1.220 l. 

Novi modela Audi-ja A3 Sportback leži na MQB platformu, kao i velik broj novih modela iz VW grupacije, a Sportback je sada za 90 kilograma lakši od prethodnog modela zahvaljujući ovoj platrofmi. 

Kada su u pitanju agregati, A3 Sportback je preuzeo paletu pogonskih agregata od verzije sa troja vrata, pa su tako kupcima na raspolaganju dva benzinska agregata, 1.4-litarski TFSI od 120ks i 1.8-litarski TFSI od 178KS. Takođe u ponudi će se naći i 2.0-litarski TDi dizel agregat od 150ks, dok Audi planira da krajem sledeće godine u ponudu ubaci još jedan dizel i jedan benzinski agregat. Takoše za 2 godine bi trabala da se pojavi i hibridna e-tron verzija.

Bez obzira na to koji motor se nalazi ispod haube, sve verzije novog Audija A3 sa pet vrata standardno su opremljene šestostepenim manuelnim menjačem, dok je automatski menjač S-tronic dostupan kao opcija. 

Novi A3 Sportback naći će se u prodajnim salonima u februaru 2013. godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group