Novi Aston Martin Vantage kombinuje savršen izgled sa AMG motorom

Više slika

Više slika

Zamena automobila kao što je prethodna verzija modela Vantage, predstavlja neverovatno težak zadatak pošto je ovaj automobil univerzalno cenjen kao jedan od najlepših atuomobila na svetu…

Međutim, ovo ne predstavlja nikakav problem kompaniji Aston Martin koja ovaj zadatak smatra pravim izazovom. Sve je potpuno novo kod poslednjeg Aston Martin sportskog automobila, od šasije do pogonskog sklopa i od tehnologije do pametnog aerodinamičkog koncepta.

Snaga novog modela dolazi iz izvora kompanije AMG i u vidu njenog četvorolitarskog V8 motora koji stvara 503 ks i 685 Nm obrtnog mometa, koji je uparen sa osmostepenim ZF automatskim menjačem, dok Aston Martin obećava i manuelne opcije nešto kasnije.

Aston Martin tvrdi da će montirati motor na nižoj postavci i koliko god je moguće dalje uz optimalnu centralnu gravitaciju, radi dodatnog usavršavanja raspodele kilaže u automobilu. Novi model je težak veoma  impresivnih 1.530 kg, dostiže stotku iz mesta za 3,5 sekundi, dok mu maksimalna brzina iznosi 313 km/h.

Šasija predstavlja evoluciju aluminijumske strukture DB11 linije, za koju Aston Martin tvrdi da je njenih 70 procenata ipak potpuno novo i prilagođeno Vantage automobilu. Zadnji deo je sada dodatno učvršćen kako bi vozači dobili bolju konekciju sa vešanjem, poseduje duple viljuške na prednjoj strani i multi-link postavku na zadnjem delu. Poslednja generacija aktivnih branika takođe je dodata i ponuđena je u tri moda - Sport, Sport Plus i Track.

Novi Aston Martin Vantage je takođe prvi model kompanije koji koristi elektronski zadnji diferencijal. Povezan sa elektronskom kontrolom stabilnosti vozila, novi diferencijal može prilagoditi svoje karakteristike daleko pametnije nego konvencijalni LSD modeli, što čini da se automobil oseća daleko stabilnije, kako na pravoj liniji tako i u krivinama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group