Novi Aston Martin Valhalla biće predstavljen ove godine sa AMG pogonom

Kompanija Aston Martin očekuje da će svetu predstaviti svoju redizajniranu verziju modela Valhalla tokom ovog leta, pre nego što njena proizvodnja zvanično startuje 2023. godine...

Kada je britanski proizvođač otkrio Valhalla model kao koncept na Geneva Motor Show sajmu automobila 2019. godine, on je izjavio da će posedovati lični V6 TM01 motor kompanije sa dva turbo punjenja, praćen električnom asistencijom koja će doneti kombinovanih 1.000 ks. Automobil bi prema očekivanjima trebalo da bude lansiran sa osmostepenim menjačem duplog kvačila i F1 inspiracije.

Međutim, nakon što su Aston Martin i Mercedes-Benz dodatno zategli svoje veze, razvoj ove V6 jedinice stavljen je na čekanje i proizvodna varijanta novog superautomobila posedovaće kompletno drugačiji pogonski sklop. Iako bi Aston Martin tek trebalo da potvrdi šta će tačno pokretati model Valhalla, brojni izvori doneli su informacije da će se ispod haube proizvodne linije pronaći elektrifikovana četvorolitarska V8 varijanta duplog punjenja kompanije AMG, koju možemo videti u modelima Mercedes-AMG GT73 4Matic. U supersalonu ova jedinica poseduje preko 800 ks, ali će ona doneti četiri cifre modelu Valhalla, omogućujući mu da postane ravnopravni rival Ferrari SF90 Stradale automobilu.

Za sada ostaje nejasno da li će uklapanje ovog potpuno novog pogonskog sklopa zahtevati bilo kakve stilske promene na novoj liniji, tako da je potrebno sačekati još malo dok Valhalla model zvanično ugleda svetlost dana. Aston Martin nije obelodanio koliko je rezervacija i porudžbina do sada primio za svoj hiperautomobil srednjeg motora, ali je potvrdio da je gomila depozita zadržana još od kraja 2020. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group