Novi Ascent je najveći Subaru terenac do sada

Više slika

Više slika

Potpuno novi 2019 Subaru Ascent pre nekoliko dana predstavljen je na LA Auto Show sajmu automobila…

Kao najveći Subaru ikada kreiran, ovaj model može smestiti do osam putnika i obećava daleko veću raznovrsnost, zajedno sa inovativnim tehnologijama.

Ova kompanija je prethodno predstavila konpcept vozilo modela Ascent u aprilu mesecu, a većim delom, proizvodna varijanta je oslobođena bilo kakvih značajnijih promena. Kao takav, ovaj terenac prilagođen je tržištu Dynamic x Solid dizajnerskom filozofijom i sada poseduje heksagonalnu prednju masku sa farovima C oblika, dizajniranim kako bi podsećali na izgled klipova koji se kreću u boxer motoru.

Smešten u samom centru novog terenskog vozila sa tri reda sedišta, nalazi se novi boxer motor zapremine 2,4 litre, direktnog ubrizgavanja sa twin-scroll turbo punjačem. Ova jedinica razvija 260 ks pri 5.600 motornih rotacija u minutu i 375 Nm obrtnog momenta između 2.000 i 4.800 rpm. Sve verzije modela dolaze opremljene CVT transmisijama koji poseduje osmostepenim manualnim modom.  

Kao standard, 2019. Ascent dobija drugi red sedišta i sada je u mogućnosti da primi do osam putnika u enterijeru putničke kabine. Ukoliko kupcima nije potrebno toliko mesta za sedenje, postoje i drugačije konfiguracije, uključujući i kapetanovu stolicu u drugom redu koja dolazi u zavisnosti od izabranog nivoa iz opsega.

Kada govorimo o nivoima linije, 2019 Ascent biće ponuđen u baznom, premijum, ograničenom i touring formatu. Bazni modeli uključuju veoma važne karakteristike kao što su EyeSight sistemi kompanije Subaru, zajedno sa mogućnostima sigurnosnog kočenja i asistencijom održavanja linije, multimedijalnim ekranima osetljivim na dodir veličine 6,5 inča, Android Auto i Apple CarPlay mogućnostima, osamnaestoinčnim točkovima, velikim krovnim gepekom, automatskom kontrolom klime i Auto Vehicle Hold tehnologijom, koja može držati Ascent model u mestu bez potrebe za pedalnim kočenjem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group