Novi 2022 Land Rover Defender V8 stiže sa moćnim stavom i 518 ks

Land Rover Defender poseduje potpuno novu flotu opremljenu premijerno V8 motorima sa super punjenjima...

Zadnjih nekoliko meseci postalo je poznato da je novi Defender V8 u razvojnoj fazi, ali sada kada ga je moguće konačno videti, potpuno je jasno da on predstavlja sve što se moglo očekivali. U srcu nove zveri nalazi se petolitarska V8 jedinica dobra za 518 ks i 625 Nm obrtnog momenta. Ovo je sasvim dovoljna snaga kako bi novi Defender bio lansiran do stotke iz mesta za svega 5,2 sekunde i dostigao maksimalnu brzinu od 240 km/h.

Uparen sa ovom moćnom jedinicom dolazi osmostepeni automatski menjač koji snagu šalje na sva četiri točka. Land Rover je takođe tjunirao i vešanje nove linije, koja je sada dodatno opremljena potpuno novim zaštitama prilikom prevrtanja. Do sada opcioni elektronski zadnji diferencijal kompanije ovoga puta čini deo standardne opreme i dolazi sa novim kontrolerom obrtnog momenta, koji vozilima nove serije pruža vrhunske karakteristike u krivinama.

Terrain Response sistem nove 2022 Land Rover Defender V8 serije uključuje i Dynamic program, ekskluzivan za njena vozila i zadužen za pružanje prilike vozačima za istraživanje daleko dinamičnijeg karaktera i upravljačkog balansa novog modela. Proizvođač tvrdi da ovaj mod omogućuje daleko oštriji odgovor na gas i besprekorno tjuniranje za konstantno varijabilni sistem amortizacije.

Sa vizuelne tačke gledišta, novi V8 model može se sa lakoćom izdvojiti od svojih prethodnika zbog svoje besprekorne karoserije, četiri izduvne grane, dvadeset i dva inča velikih točkova, sa Satin Dark Grey finišima, uparenim Xenon Blue nijansama kočionih klešta sa prednje strane. Sa novom linijom u opticaju su samo tri boje, Carpathian Grey, Yulong White i Santorini Black, od kojih svaka dolazi uparena sa Narvik Black krovom.

U putničkoj kabini novog Defender V8 automobila može biti viđena besprekorna Ebony Windsor koža na sedištima, zajedno sa brojnim antilop detaljima i prepoznatljivim akcentima koji ovoj liniji godinama pružaju dubinu i ekskluzivnost. Četvorokraki upravljač takođe uključuje alkantara finiše i dolazi sa parom satensko hromiranih pedala menjača. Cene novog V8 Defender modela još uvek nisu zvanično objavljene.

N.Đ.

Izvor: Land Rover

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group