Novi 2022 Land Rover Defender V8 stiže sa moćnim stavom i 518 ks

Više slika

Više slika

Land Rover Defender poseduje potpuno novu flotu opremljenu premijerno V8 motorima sa super punjenjima...

Zadnjih nekoliko meseci postalo je poznato da je novi Defender V8 u razvojnoj fazi, ali sada kada ga je moguće konačno videti, potpuno je jasno da on predstavlja sve što se moglo očekivali. U srcu nove zveri nalazi se petolitarska V8 jedinica dobra za 518 ks i 625 Nm obrtnog momenta. Ovo je sasvim dovoljna snaga kako bi novi Defender bio lansiran do stotke iz mesta za svega 5,2 sekunde i dostigao maksimalnu brzinu od 240 km/h.

Uparen sa ovom moćnom jedinicom dolazi osmostepeni automatski menjač koji snagu šalje na sva četiri točka. Land Rover je takođe tjunirao i vešanje nove linije, koja je sada dodatno opremljena potpuno novim zaštitama prilikom prevrtanja. Do sada opcioni elektronski zadnji diferencijal kompanije ovoga puta čini deo standardne opreme i dolazi sa novim kontrolerom obrtnog momenta, koji vozilima nove serije pruža vrhunske karakteristike u krivinama.

Terrain Response sistem nove 2022 Land Rover Defender V8 serije uključuje i Dynamic program, ekskluzivan za njena vozila i zadužen za pružanje prilike vozačima za istraživanje daleko dinamičnijeg karaktera i upravljačkog balansa novog modela. Proizvođač tvrdi da ovaj mod omogućuje daleko oštriji odgovor na gas i besprekorno tjuniranje za konstantno varijabilni sistem amortizacije.

Sa vizuelne tačke gledišta, novi V8 model može se sa lakoćom izdvojiti od svojih prethodnika zbog svoje besprekorne karoserije, četiri izduvne grane, dvadeset i dva inča velikih točkova, sa Satin Dark Grey finišima, uparenim Xenon Blue nijansama kočionih klešta sa prednje strane. Sa novom linijom u opticaju su samo tri boje, Carpathian Grey, Yulong White i Santorini Black, od kojih svaka dolazi uparena sa Narvik Black krovom.

U putničkoj kabini novog Defender V8 automobila može biti viđena besprekorna Ebony Windsor koža na sedištima, zajedno sa brojnim antilop detaljima i prepoznatljivim akcentima koji ovoj liniji godinama pružaju dubinu i ekskluzivnost. Četvorokraki upravljač takođe uključuje alkantara finiše i dolazi sa parom satensko hromiranih pedala menjača. Cene novog V8 Defender modela još uvek nisu zvanično objavljene.

N.Đ.

Izvor: Land Rover

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group