Nove informacije o Koenigsegg One:1

Švedski proizvođač superautomobila je objavio teaser svog novog modela pod nazivom One:1. Kao što smo vas već ranije izveštavali One:1, odnosno "jedan naprema jedan" ustvari označava odnos snage i mase... 




Snaga ovog modela bi trebala da se kreće oko 1400 KS, ili tačnije 1419 KS (1044 kW), a ukupna masa (zajedno sa svim tečnostima, vozačem i sl.) će mu iznositi oko 1400 kg. Drugm rečima uz ovakvu snagu i odnos snage i mase mogu se očekivati zapanjujuće performanse. 

Konkretnije, One:1 bi trebao da postavi nove rekorde pri ubrzavanju do 200, 300 i 400 km/h, odnosno do ove poslednje brzine bi trebao da stiže za samo 20-ak sekundi. Takođe, očekuje se da bi mu najveća brzina mogla iznositi preko 450 km/h, ali verojatno će biti elektronski ograničena na nešto nižu vrednost zbog ograničenja koje predstavljaju gume. U svakom slučaju ovaj bi model trebao biti brži od Bugatti Veyrona Super Sport World Record Edition.

Na priloženom teaseru zadnjeg kraja mogu se uočiti značajne razlike u odnosu na ostatak Koenigseggove ponude, ali najviše se ističe veliko zadnje krilo koje bi trebalo da osigura stabilnsot automobila i pri spomenutim visokim brzinama. 

Koenigsegg One:1 će biti službeno premijerno predstavljen na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, a ranija saznanja su upućivala na to da će ovaj automobil biti proizveden u vrlo ograničenoj seriji od svega šest primeraka, od čega su tri navodno već prodata.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group