Nove i efikasnije hibridne varijante C5 Aircross modela

Više slika

Više slika

Kompanija Citroen objavila je da svom opsegu C5 Aircross modela dodaje novi pogonski sklop i poboljšava čitavu ponudu postojećih verzija C5X i C5 Aircross priključnih hibridnih serija za 15%...

Za početak, C5 Aurcross modeli dobijaju potpuno novi priključni hibridni pogon nazvan 180 e-EAT8. Ovaj sklop zameniće PureTech 180 agregate sa unutrašnjim sagorevanjem i kombinuje 1,6 litara veliki motor i jednu električnu jedinicu. Zajedno, ove dve mašine stvaraju 180 ks i 360 Nm obrtnog momenta.

Električni motor samostalno stvara 109 ks, što znači da je u mogućnosti da dogura automobil do 135 km/h, što su brzine autoputeva. Pored toga, zahvaljujući 12,4 kWh velikom baterijskom pakovanju, C5 Aircross 180 e-EAT8 može voziti dodatnih 58 kilometara samo na električnoj snazi.

Sa baterijom koja može biti napunjena za jedan sat i četrdeset i pet minuta na punjaču od 7,4 kW, Citroen sugeriše da vlasnici mogu napuniti svoje modele kod kuće ili u njihovim kancelarijama, koje mogu kompletirati čitavu dnevnu potrebu za vožnjom u lokalu samo na električnoj energiji. Novi modeli dolaze sa cenom od 43.650 evra.

Postojeći 225 e-EAT8 priključni hibridni pogonski sklopovi u međuvremenu, poboljšani su za obe serije C5 Aircross SUV i C5 X modela. Obe serije će dobiti dodatni opseg zahvaljujući novoj generaciji baterija, koja inovativnim hemijskim tehnologijama povećava njihov kapacitet sa 13,2 kWh na 14,2 kWh, uprkos tome što broj ćelija ostao potpuno isti.

Rezultat svega je 15% povećanje u vozačkom opsegu u slučaju oba modela, što znači da će C5 X sada dobiti 63 kilometra čistog električnog opsega umesto dosadašnjih 55 km, dok C5 Aircross dolazi sa 64 kilometra električnog opsega, što je povećanje od devet kilometara naspram 55 kilometara koliko sada ima.

Cifre snage ostaju nepromenjene kada je reč o ovom pogonskom sklopu, koji takođe poseduje 1,6 litara veliki agregat sa unutrašnjim sagorevanjem i jednu električnu jedinicu, tako da će on u obe verzije nastaviti da stvara 225 ks kao i do sada.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group