Nova Toyota Auris - princ C segmenta

Tržište Hatcback vozila je sada bogatije za jedan novi model čuvenog japanskog proizvođača, koji je čekao pravi trenutak da javnosti predstavi svoju Toyota-u Auris. I sada kada je tu, ocene su impresivne…

Na tržištu se pojavila dugo isčekivana poslednja generacija TOYOTA-e Auris i donela mnogo iznenadjenja, kako nama, ljubiteljima vozila i kupcima, tako i konkurentima na tržištu. Novi Auris reflektuje decenijama dugu filozofiju TOYOTA-e da svojim kupcima pruži pouzdano vozilo, vozilo sa stilom i vrhunskim kvalitetom izrade.

TOYOTA je rešila da unese malo više dinamike i sporta sa novim modelom, pa je automobil sada niži za 55mm što mu omogućava veću stabilnost pri kretanju i manevrisanju, nižu potrošnju, a pored toga koeficijent otpora vazduha je snižen i iznosi svega 0,28. Ovim korakom novi Auris je predstavlja najniži automobil u C segmentu vozila.  Stabilnsoti dodatno doprinosi i  zadnji spojler koji je sada potpuno integrisan deo krova i uklopljen na način, tako da smanjuje turbulencije pri vožnji. Na prednjem delu pogled zadržava i privlači redizajnirana maska sa farovima koji sada imaju LED dnevno svetlo. Gledajući automobil iz profila, zapaža se njegova sportska linija koju duguje nižem težištu i izduženosti, dok hromirani detalji ističu njegove linije. Na zadnjem delu, branici i svetla koja se uklapaju u liniju vozila čine automobil dodatno upečatljivijim. Posmatrajući vozilo i imajući u vidu predhodno, jasno je da Auris maksimizira aerodinamičnu efikasnost.  Težina novog Aurisa je smanjena za 40kg a karoserija je čvršća za čak 10% korišćenjem čelika visoke zatezne čvrstoće.

Novi Auris u unutrašnjosti nudi više prostranosti, a samim tim i veći komfor, dok dodatni osećaj uživanja i zadovoljstva u vožnji pruža ’Skyview’ panoramski krov, jedan od najvećih u ovoj klasi vozila. Vrata su kao i kontrolna tabla obloženi veoma prijatnim i mekim materijalom, dok kontrolna tabla i instrumenti imaju visok kvalitet izrade i svojom preglednošću olakšvaju korišćenje vozaču koji sada ima i bolju poziciju, koja pruža veću preglednost. Takođe, prtljažnik je sada povećan na 360l.

Kada govorimo o dostupnim agregatima, kupci će moći da biraju između dva benzijska motora sa zapreminama od 1.33l i 1.6l, dva dizel motora sa zapreminama od 1.4l i 2.0l, kao i dodatno usavršenim 1.8l hibridnim agregatom, koji je do sada višestruko nagrađivan.

Sagledavajući već rečeno, možemo reći da je nova TOYOTA Auris donela mnogo poboljšanja dok kvalitet, koji kao do sada, nije izostao.

 

S.B.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group